Bucureștiul nu va intra în carantină, spune prefectul Capitalei

1 lună in urmă 1

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a anunțat că Bucureștiul nu va intra în carantină, în condițiile în care are o incidență a cazurilor de Covid de 4,6 la mia de locuitori și 1.031 de noi cazuri înregistrate în ultimele 24 de ore, informează Hotnews.

”Deocamdată, măsurile pe care le aplicăm în București sunt cele pe care le știm. Ce am făcut în plus săptămâna aceasta a fost să discut cu o serie de autorități pentru a întări controlul cu scopul ca aceste măsuri să fie implementate mai bine”, a spus prefectul la Aleph News.

În week-end, autoritățile vor înmulți controalele în mall-uri și în piețe, mai arată sursa citată. Duminică, va avea loc un comitet pentru situații de urgență, pentru prelungirea măsurilor.

Cu ochii pe navetiștii din Ilfov

Prefectul Alin Stoica a vorbit și despre situația celor care locuiesc în jurul Bucureștiului și fac naveta zilnic, pentru că lucrează și învață în oraș. ”Avem deja o colaborare între poliția București și Ilfov pentru filtre. Știm că există trafic intens între București și Ilfov. Încercăm, prin aceste filtre, să prevenim intrări masive dinspre Ilfov de persoane infectate”, a mai spus acesta.

Orașul Popești-Leordeni și comuna Tunari intră în carantină pentru 14 zile de vineri seară, începând cu ora 22.00. Alte trei localități din Ilfov, Berceni, Brănești și Otopeni, au intrat în carantină de joi seară, după ce rata de infectare a trecut de 6 cazuri la mia de locuitori. Anterior, aceeași măsură fusese luată pentru alte cinci localități: Bragadiru, Ciochina, Chiajna, Dobroești și Cornetu.

În perioada carantinei este interzisă intrarea sau ieșirea din localitate. Acest lucru este permis doar în baza unei declarații pe propria răspundere, din motive întemeiate, sau a declarației de la angajator.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă