Bucureştiul nu mai are locuri pentru bolnavii COVID cu forme grave. „Unitățile de primiri urgențe sunt efectiv ca pe front”

2 săptămâni in urmă 18

Unităţile de primiri Urgenţe au devenit suport pentru secţiile de ATI ale spitalelor care tratează pacienţii COVID. În Bucureşti nu mai sunt locuri la ATI pentru pacienţii COVID-19 cu forme grave.

De exemplu, la Spitalul Clinic de Urgență Sfântul Pantelimon din București sunt 45 de locuri la Urgență, dar sunt 50 de pacienți care așteaptă.

„Imagini de pe front: UPU Sf. Pantelimon! În momentul de față, unitățile de primiri urgențe sunt efectiv ca pe front. UPU Sf. Pantelimon are 45 de locuri, inclusiv cortul din curte, dar sunt 50 de pacienți care așteaptă.
Ce așteaptă? Șanse pentru a lupta pentru propriile vieți!
18 sunt de terapie intensivă și așteaptă eliberarea unor locuri cât mai repede, iar 21 au nevoie de oxigen și așteaptă să fie transferați pe secțiile cu O2.
Da, este foarte grav ce se întâmplă! Personalul medical luptă alături de pacienți pentru dreptul acestora la viață”, este mesajul postat pe pagina de Facebook Ro-Vaccinare.

Autorităţile prezintă şi imagini din examenul CT pulmonar al unei paciente de 71 ani, nevaccinată pe motiv că are diabet.

„A stat acasă o săptămână și a venit în ultimul moment. A fost adusă cu saturație de 45, “corectată” până la 74 cu 15 l de O2. PO2 normal minim admis: 70.
95% afectare pulmonară și este nefumătoare”, au mai transmis autorităţile.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă