Bucureștiul are viceprimari: liberalul Stelian Bujduveanu și Horia Tomescu, de la USR-Plus

2 luni in urmă 17


La
trei luni de la alegerile locale, Consiliul General a numit cei doi
viceprimari ai Capitalei: Stelian Bujduveanu, de la PNL, și Horia
Tomescu, propunerea USR-Plus după retragerea
lui Vlad Voiculescu. PSD a avut și el două propuneri, însă nu
au obținut suficiente voturi.


În
ședința
de luni și-au
depus
jurământul și cei zece consilieri supleanți, veniți în locul
reprezentanților PSD și PMP care și-au retras mandatele, astfel
că CGMB a fost complet și a putut alege viceprimarii.


Rocadă la USR-Plus


Propunerea PNL pentru funcția de viceprimar a fost Stelian Bujduveanu, iar USR-Plus l-a susținut inițial pe Vlad Voiculescu. Acesta însă a renunțat la candidatura sa în condițiile în care numele său este cel mai insistent vehiculat pentru a prelua Ministerul Sănătății în noul guvern Cîțu.


În locul lui Voiculescu, alianța l-a susținut pe Horia Tomescu. Medic dentist, el a ocupat locul 17 pe lista USR-Plus pentru CGMB.


Horia Tomescu, viceprimarul USR-Plus. Foto: Facebook

Grupul PSD a avut două propuneri pentru ambele funcții de viceprimari: Florentina Gherghiceanu și Anca Raiciu, care însă nu au primit suficiente voturi.


Ce a dus la blocajul din PMB


Viceprimarii au fost numiți abia acum, la aproape trei luni de la alegerile locale, pentru că abia acum CGMB este în format complet.


Blocajul de la conducerea Primăriei Capitalei a fost cauzat de modificările făcute de Guvernul Orban la Codul Administrativ. Cei doi viceprimari pot fi numiți doar după ce toți consilierii generali sunt validați de instanță și au depus jurământul.


Alegerea viceprimarilor Capitalei a fost blocată de nenumăratele contestații făcute de o anume Veronica Bunescu. Ea a contestat de trei ori deciziile instanței de validare a ultimilor zece consilieri generali.


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă