Bucureștiul, ajuns de râsul lumii. Priveliștea jucătorilor din echipa Franței de la hotelul de lux: gunoaie, șobolani, oameni fără adăpost. „Nu prea își merită renumele de Micul Paris”

2 luni in urmă 55

Bucureștiul a ajuns de râsul lumii. România este gazda celui de-al patrulea meci din cadrul EURO 2021, dintre Franța și Elveția, care va avea loc în această seară de la ora 22, pe Arena Națională. Jucătorii au fost întâmpinați de străzi invadate de gunoaie, de oameni fără adăpost refugiați în parcurile centrale și, nu în ultimul rând, de șobolani.

Adrian Viegheciu, consilier din partea PSD în Consiliul General al Municipiului Bucureşti, a postat un clip video pe rețelele sociale în care arată exact care e priveliștea jucătorilor din echipa Franței. Sportivii sunt cazați la Athénée Palace Hilton, unul dintre cele mai luxoase hoteluri din centrul Bucureștiului, vizavi de Ateneul Român, dar în momentul în care ies din clădirea de cinci stele pășesc pe tărâmul gunoaielor de care Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, nu pare să fie prea deranjată.

„Astăzi am văzut multă supărare pe Facebook și prin presă din cauza unor declarații ce aparțin jurnaliștilor și jucătorilor francezi cu privire la orașul nostru. Au spus, unii mai elegant, alții mai puțin, că București nu prea își mai merită renumele de „Micul Paris” și că mai are de lucru până acolo.

Înainte să le taxăm aroganța (care a existat dintotdeauna în ceea ce-i privește), aș vrea să vizionați clipul de mai jos. Așa a întâmpinat Capitala noastră cea mai valoroasă națională de fotbal a lumii. Asta au văzut pe geam superstarurile mondiale Mbappe, Pogba, Griezmann, Kante ori Benzema și toată presa lumii venită la București pentru meciul de luni din optimile Euro 2020.

Spuneți voi dacă este normal așa ceva și dacă Nicușor Dan și Clotilde Armand mai au vreo urmă de demnitate, că eu nu mai am putere. Pentru a mia oară o spun, dar chiar este rușinos modul în care acest oraș este condus. Așa că înainte să-i acuzăm pe francezii lor că sunt aroganți, ar trebui mai întâi să-i tragem la răspundere pe ai noștri că sunt incompetenți și delăsători”, a scris Adrian Vigheciu pe Facebook, în descrierea unui clip video absolut șocant.

Scandalul gunoaielor din Capitală pare că e departe de a se termina, la mai bine de o lună de când a stârnit revoltă printre locuitorii țării.

În urmă cu o săptămână și jumătate, Garda de Mediu a confirmat că a amendat Primăria Sectorului 1 cu suma de 160.000 de lei din cauza gunoaielor. Garda de Mediu a amendat şi operatorul de salubritate din sectorul 1 cu suma de 70.000 de lei, pentru nerespectarea condițiilor impuse în Autorizația de Mediu.

Cu toate acestea, soluțiile din partea primarul Sectorului 1 întârzie să apară. În timp ce toată lumea se plânge de situația din centrul orașului, Clotilde Armand e de părere că „suntem pe drumul cel bun”.

„Sper să audă acum toți colegii liberali care au ales să mă denigreze și n-au înțeles problema de fond în această criză. Dragi colegi liberali din Sectorul 1, facem administrație și nu politică. Trebuie să reușim să reconstruim acest sector distrus de cei din urma noastră. Știu că este dificil și multe firme de partid care erau abonate până acum la banii publici fac presiuni. Însă interesul comunității este deasupra politicului și doar el trebuie să ne guverneze”, a spus Clotilde Armand acum câteva zile.

Citiți și Problemele se țin lanț de centrul Capitalei! După gunoaie și șobolani, bucureștenii se confruntă cu o nouă situație: străzi și trotoare distruse sau pline de gropi

Citiți și Violeta Alexandru o spulberă pe Clotilde Armand pentru problema gunoaielor: „Trebuie iniţiată de mult timp acţiunea în instanţă, nu în mass – media”

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă