Bucureștiul a rămas fără paturi libere la ATI. În toată țara, sunt disponibile doar 10

4 săptămâni in urmă 14

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat sâmbătă, 25 septembrie, că la nivel național sunt 10 de paturi de Terapie Intensivă libere pentru pacienții infectați cu COVID. Capitala nu mai are paturi ATI libere pentru pacienţii bolnavi de coronavirus.

Potrivit GCS, în acest moment, sunt libere doar 10 paturi de ATI în unitățile medicale din României, unul în județul Ilomița, 3 – în Sibiu și 6 – în Vrancea.

Conform datelor existente în aplicația alerte.ms, la nivel național există 1273 de paturi de ATI destinate pacienților COVID-19., iar 1220 de paturi ATI sunt ocupate.

„Se lucrează în continuare pentru operaționalizarea și asigurarea personalului medical necesar pentru alte paturi ATI care vor fi disponibile în zilele următoare. Menționăm faptul că în procesul de operaționalizare a unor noi paturi ATI se pune accent pe cele destinate persoanelor care prezintă anumite condiții medicale și care sunt și confirmate cu SARS-COV-2 pentru că în aceste cazuri respectivii pacienți prezintă afecțiuni grave ce pot constitui comorbidități și sunt expuși unui risc mult mai mare”, a asigurat Grupul de Comunicare Strategică.

Autoritățile au confirmat duminică 6.333 de cazuri noi de persoane infectate cu coronavirus, după efectuarea a 44.270 de teste. În ultimele 24 de ore au murit 111 persoane infectate.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă