București, din nou în scenariul roșu. Ce se întâmplă acum în Capitală

1 lună in urmă 1

După o perioadă de aparentă relaxare, în București lucrurile se schimbă, din nou, dramatic. Astăzi oficialitățile capitalei au anunțat că București va intra în scenariul roșu. Asta înseamnă revenirea la închiderea teatrelor, restaruantelor, și revenirea la orele în online pentru elevi.

București are incidența peste 3 și intră în scenariul roșu

După o perioadă de aproape două luni, în care bucureștenii s-au bucurat de o aparentă relaxare, lucrurile se schimbă dramatic. Astăzi a fost anunțată noua incidență pentru București, și conform GDS aceasta a crescut la 3.08 la suta de locuitori.

În concluzie, conform noilor date, capitala va intra în scenariul roșu, alături de alte patru județe din țară. Cea mai mare incidență o are județul Timiș. Odată intrată în scenariul roșu în capitală se vor reînchide toate restaurantele, barurile, la fel se va întâmpla și cu teatrele redeschis de puțin timp.

În ceea ce privesc elevii, conform ordonaței în vigoare, inclusiv cei în anii terminali, vor reveni la cursurile din sistemul online. În urmă cu câteva zile, ministrul Cîmpeanu declara că nu este de acord ca elevii din anii terminali să treacă în online, chiar dacă București întră în acest scenariu roșu.

Așa cum este stipulat în ordinul dat de Ministerul Sănătății, în acest scenariu vor rămâne deschis doar grădinițele și creșele. Și școlile vor rămâne deschise, dar pentru clasele 0-4. Rămâne să vedem de când va intra Bucureștiul în scenariul roșu, oficial, decizia aparținând Comitetului Municipal pentru Situații de Urgență.

Alte 4 județe intră în acest scenariu

Conform datelor publicate în urmă cu aproape o oră, alte patru jduețe din țară vor intra obligatoriu în scenariul roșu. Dintre acestea patru, cel mai grav afectat jdueț și cu cea mai mare incidență, este județul Timiș, cu  5,50 cazuri de infectări. Celelalte trei județe, spun oficialii, au următoarea incindență, după cum urmează:

Brașov – 3,25, Cluj – 3,60, Ilfov – 3,31.

Datele publciate de Comitetul de Comunicare Strategică arată că în acest moment, în România sunt 820.931 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus. Aceleași date anunță un număr de 20.785 de pacienți care au decedat în urma ifnectărilor cu COVID-19. În același tim aflăm că 752.234 de pacienți au fost declarați vindecați.

”În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 9.222. Dintre acestea, 1.067 sunt internate la ATI. Pe teritoriul României, 45.407 persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 13.212 persoane se află în izolare instituționalizată. De asemenea, 49.963 de persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 127 de persoane.”, se mai spune în comunicatul GDS.

The post București, din nou în scenariul roșu. Ce se întâmplă acum în Capitală appeared first on IMPACT.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă