București a depășit pentru prima oară 3.000 de cazuri zilnice. Județul Ilfov are cea mai mare rată de infectare din țară

3 zile in urmă 13

România a înregistrat 15.733 de noi cazuri de COVID în ultimele 24 ore, iar cele mai multe cazuri noi s-au înregistrat în București: 3.119. Aproape toate județele sunt în scenariul roșu, cu excepţia judeţelor Covasna şi Harghita, care sunt colorate în galben.

Pentru prima oară de la debutul pandemiei de coronavius, municipiul București a depășit 3.000 de cazuri noi. Capitala a înregistrat 3.119 cazuri noi de COVID, fiind cele mai multe cazuri noi la nivelul țării.

Topul este urmat de județul Constranța, unde au fost înregistrate 639 de noi infectări în ultimele 24 de ore, iar județul Cluj se află pe locul 3, cu 588 persoane infectate cu noul coronavirus.

Județul Ilfov înregistrează cea mai mare rată de infectare din țară, de 15,49 la mie, iar pe locul următor se situează municipiul București – 15,10. Judeţul Timiş se află pe locul trei, cu o incidenţă de 10,61 de cazuri la mia de locuitori.

La polul opus, judeţul Covasna înregistrează cea mai redusă incidenţă, de 2,68, fiind în scenariul galben. Tot în scenariul galben se află şi judeţul Harghita, unde rata de infectare este de 2,94 de cazuri la mia de locuitori.

În total, 39 de județe și municipiul București se află în scenariu roșu.

București a depășit pentru prima oară 3.000 de cazuri zilnice. Județul Ilfov are cea mai mare rată de infectare din țară

În localitățile din scenariul roșu este obligatorie prezentarea certificatului digital COVID pentru accesul la restaurante, evenimente private sau spectacole și se instituie carantina de noapte în weekend, dacă rata incidenței este mai mare de 6 la mie, și în toate zilele săptămânii în localitățile cu incidență mai mare de 7,5 la mie.

Situația infectărilor cu coronavirus pe județe, astăzi, 13 octombrie:

FOTO: Hepta

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă