Bucureștenii află astăzi care sunt noile restricții, după mai multe zile de discuții. Prefectul Capitalei: „Știm că sunt multe întrebări”

1 lună in urmă 5


Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a declarat vineri seară, la sediul instituției, după întâlnirea avută cu sindicaliștii Metrorex, că sâmbătă, „între orele 11:00 și 14:00”, va avea loc ședința Comitetul Municipiului București pentru Situații de Urgență în care se vor decide măsurile care vor fi luate în Capitală.


„Vom convoca mâine (n.red. sâmbătă, 27 martie) Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență. Se va publica între timp hotărârea și vom da măsurile care vor fi cu aplicabilitate de duminică”, a spus vineri seara Alin Stoica, în declarațiile acordate jurnaliștilor și difuzate de postul Realitatea Plus.


Întrebat la ce oră va convoca sâmbătă ședința CMBSU, prefectul Capitalei a răspuns că nu poate să dea o oră exactă, dar că va fi „undeva între orele 11:00 și 14:00”.


Știm că sunt multe întrebări. Se colectează întrebările și mâine vom avea și mai multă claritate pe toate măsurile care se vor aplica.

Prefectul Capitalei, Alin Stoica:

Bucureștiul a depășit prima oară indicele de infectare de 6 la mie pe 23 martie, când coeficientul infectărilor cumulate la 14 zile a atins valoarea de 6,22. Până ieri, 26 martie, indicele a crescut progresiv, ajungând la 6,67, conform datelor furnizate de autorități.


De atunci, au fost mai multe discuții privind măsurile care să fie luate în București. Măsura carantinei a fost respinsă până la urmă de autorități.


Pe 25 martie, Guvernul a anunțat noile restricții la nivel național, printre care carantină de noapte de la ora 20.00 și magazine închise de la ora 18.00 în weekend în localitățile unde rata de infectare depășește pragul de 4.


Aceste măsuri urmează, astfel, să fie aplicate și în București, începând de duminică. Inițial, ele trebuia să intre în vigoare de vineri, 26 martie, dar premierul Florin Cîțu a amânat luarea lor, motivând că operatorii economici nu au avut timp să se pregătească.


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă