Britanic prioritizat pentru vaccinare fiindcă figura în sistem cu o înălțime de 6,2 centimetri și datele arătau că este obez

2 zile in urmă 7


Liam Thorp, 32 de ani, a fost anunțat că va fi vaccinat cu prioritate deoarece Serviciul Național Medical din Marea Britanie (NHS) a calculat pe baza înălțimii greșite că ar avea un indice de masă corporală BMU de 28.000, de aproximativ 1.000 de ori mai mare decât media de 27,6 din Marea Britanie, informează HotNews. NHS consideră persoanele cu un BMI între 30 și 39,9 ca obeze, acestea fiind unul dintre grupurile vaccinate cu prioritate.


”Uriașul” Thorp, care scrie pentru ziarul Liverpool Echo din 2018, și-a descris experiența într-un articol.


„Credeam că atunci când ți se oferă un vaccin ar trebui să accepți întotdeauna, așa că m-am programat imediat”, relatează acesta.


„Dar cu cât m-am gândit mai mult la asta și am vorbit și cu alții, cu atât mai neliniștit m-am simțit cu privire la situație, existând atâtea grupuri vulnerabile cărora încă nu le-au fost oferite încă un vaccin”, spune Thorp.


Bărbatul afirmă că a sunat la medicul de familie pentru a lămuri situația și că a primit un apel telefonic „bizar” a doua zi dimineața în care i s-a spus că informațiile sale au fost introduse incorect în sistem când s-a înregistrat în acesta anul trecut.


Pe scurt, era trecut în sistem cu o înălțime de 6,2 centimetri! Și că apare ca fiind obez, așa că trebuie să fie vaccinat cu prioritate.


Deși bărbatul nu are probleme de sănătate, ”chiar dacă nu sunt tocmai cel mai fit”, acesta a afirmat că „atunci când i-am spus mamei că am fost clasificat în categoria obezității clinice, mi-a zis că poate acesta a fost imboldul de trezirea la realitate de care aveam nevoie'”.


Directorul comisiei responsabile de supervizarea vaccinării anti-Covid din Liverpool, dr. Fiona Lemmens a explicat: „Există milioane de programări în fiecare zi și, deși depunem toate eforturile pentru a ne asigura că datele medicale sunt corecte, ocazional au loc erori”.


„Îi suntem recunoscători lui Liam pentru onestitatea sa și pentru că a semnalat greșeala când a primit invitația de a se vaccina”, a mai declarat Lemmens.


Foto: captură Liverpool Echo


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă