BREAKING Noua structură a anului școlar, publicată în Monitorul Oficial. Pentru toate clasele, inclusiv cele din învățământul profesional și tehnic, durata cursurilor s-a redus cu o săptămână

1 lună in urmă 10

https://cdn.edupedu.ro/wp-content/uploads/2020/06/Elevi-studenti-liceu-facultate-tableta-rezultate-Foto-dreamstime-com-e1601292288911.jpg
Noua structură a anului școlar a fost publicată în Monitorul Oficial, modificată prin ordin de ministru. Este vorba despre modificările pentru finalul acestui an, anunțate în ultima săptămână de Ministerul Educației. Cea mai importantă modificare este reducerea numărului de săptămâni de cursuri de la 34 la 33 de săptămâni pentru toți elevii și de la 37 la 36 de săptămâni pentru cei din învățământul profesional și tehnic.

În perioada vacanțelor se pot organiza activități educative la grădiniță – mai prevede noul ordin – cu prezență fizică, cu avizul DSP.

De asemenea, pe durata vacanțelor se pot organiza activități remediale, cu prezența fizică, cu elevii de clasa a VIII-a și pentru elevii de la liceu, în toate localitățile până la indicele 6/1.000 de locuitori.

Săptămâna Școala altfel se poate organiza până pe 2 aprilie, iar în sătpămâna aceasta școlile profesionale puteau organiza activități de instruire practică.

Ce prevede noua structură:

Semestrul a l II-lea are 16 săptămâni și anul școlar pentru elevi se încheie pe 25 iunie.

Elevii de clasa a VIII-a au două vacanțe de Paști – între 2-11 aprilie, prima și între 30 aprilie-9 mai, a doua. Între aceste perioade aceștia fac cursuri în sistem online. Apoi revin fizic la cursuri între 10 mai și 11 iunie.

Pentru clasele a XII-a și a XII-a:

Situația este asemănătoare – au două vacanțe de Paști – între 2-11 aprilie, prima și între 30 aprilie-9 mai, a doua. Între aceste perioade și ei fac cursuri în sistem online. Apoi revin fizic la cursuri între 10 mai și 4 iunie.

Articol în curs de actualizare

Foto: © Monkey Business Images | Dreamstime.com

Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.

Articolul BREAKING Noua structură a anului școlar, publicată în Monitorul Oficial. Pentru toate clasele, inclusiv cele din învățământul profesional și tehnic, durata cursurilor s-a redus cu o săptămână apare prima dată în Edupedu.ro.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă