BREAKING NEWS: Vaccinarile programate dupa data de 28 ianuarie se amana. Anuntul facut de Valeriu Gheorghita, seful campaniei de vaccinare

1 lună in urmă 24

Coordonatorul campaniei de vaccinare in Romania, Valeriu Gheroghita, a declarat marti, 26 ianuarie, ca, incepand cu 28 ianuarie se amana cu 10 zile o parte din programarile persoanelor din categoria personalului esential pentru prima doza. Vor fi reprogramate persoanele care deservesc domenii esentiale si care nu au peste 65 de ani sau sufera de afectiuni cronice.

Masura a fost luata pentru a nu afecta doza de rapel si vaccinarea persoanelor vulnerabile - bolnavi cronici si persoane peste 65 de ani. Cei reprogramati vor fi anuntati prin e-mail si SMS. Reprogramarile se vor face in aceleasi centre de vaccinare.

"Solutia noastra pentru continuarea campaniei, fara sa afectam doza de rapel, fara sa afectam vaccinarea celor din etapa a doua de vaccinare este ca incepand cu 28 ianuarie se reprogrameaza cu 10 zile toate persoanele care deservesc activitati esentiale, pentru doza unu. Se mentine acelasi ritm de vaccinare pentru doza unu pentru restul persoanelor.

Se asigura doza de rapel pentru persoanele care au fost deja vacciante pana acum, adica peste 441 de mii de persoane. Perioada dificila pentru noi este pana pe 15 februarie. E un moment pe care vrem sa-l depasim impreuna. Este nevoie sa avem rabdare. E o situatie care a aparut in mai multe tari europene, rezolvata prin diferite solutii." a precizat Gheorghita.

Persoanele care au peste 65 de ani si cele care au boli cronice vor face vaccinul la data programata. Persoanele din categoria celor care deservesc activitatile esentiale vor primi un email si un mesaj SMS, prin care vor fi informate in legatura cu decalarea datei vaccinarii.

Valeriu Gheorghita a mai spus ca in a doua etapa a campaniei de vaccinare, 32,3% dintre cei vaccinati pana acum sunt personal esential, iar restul sunt persoane cu afectiuni cronice si persoane cu varsta peste 65 de ani.

"In ceea ce priveste etapa incepand cu trimestrul al doilea, inca nu avem un program de livrare nici pentru Pfizer nici pentru Moderna

Ne mentinem acelasi obiectiv ca pe trimestrul 1, pana la finalul lunii martie sa ajungem la 1,2 milioane persoane vaccinate.

Nu avem un calendar de livrare pentru al doilea trimestru", a mai spus Gheorghita.

CITESTE SI:

Cine a castigat si cine a pierdut, de fapt, din razboiul purtat de tabara Dragnea cu Justitia. Rasturnari de situatie in marile dosare de coruptieDe la ciuperci murate si regele cazinourilor pana la cel mai bun din Turcia. "Mancam pe ruleta." Povestea nefardata a lui Sumudica. Imagini de colectieAtac dur al lui Basescu la adresa AUR: "Niste semidocti. Sosoaca ar fi buna de sefa de galerie la Dinamo si Simion sef de galerie la Steaua"Cazul neobisnuit al unui medic militar judecat pentru insubordonare. Este acuzat ca nu a respectat un ordin pe care l-a considerat "vadit ilegal"Sorana Cirstea a "intepat-o" pe Simona Halep in social media. Ce au de impartit romancele la Australian Open
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă