BREAKING NEWS | UEFA a hotărât soarta lui Real Madrid, după ce Florentino Perez a creat Super Liga Europei!

1 săptămână in urmă 11

UEFA a decis să nu o elimine pe Real Madrid din Champions League, deși Florentino Perez a fost „creierul” din spatele înființării Super Ligii Europei!

Comitetul Executiv al forului continental a luat în discuție tentativa grupării blanco de a crea competiția hibrid, dar a decis să nu ia nicio sancțiune imediată împotriva echipei lui Zinedine Zidane.

UEFA a iertat-o momentan pe Real Madrid și nu a exclus-o din Liga Campionilor

Comitetul Executiv organizat prin videoconferință de UEFA a analizat o posibilă sancționare a celor de la Real Madrid și de la Juventus Torino, ca lideri ai tentativei de separare în Super Liga Europei.

Șefii UEFA au decis că, deocamdată, nu vor sancționa niciuna dintre cele două campioane, deși va studia cazul pentru a lua o decizie finală.

„Comitetul executiv al UEFA a primit o actualizare cu privire la ultimele evoluții legate de cazul așa-numitei „Super Liga Europei”, inclusiv opțiunile disponibile și pașii pe care UEFA îi poate lua în calcul în luarea unei decizii finale”, se arată în comunicatul forului.

Deși nu s-a aflat inițial pe ordinea de zi stabilită pentru această întrunire a Comitetului Executiv, gravitatea problemei i-a determinat pe membrii acestuia să aprofundeze situația.

Un lucru este acum clar și este cel mai important: Real Madrid nu va fi exclusă din actuala ediție a UEFA Champions League! Nici Manchester City, Chelsea, Arsenal și Manchester United din Champions League și Europa League.

Cele cinci echipe s-au numărat printre cei 12 „dizidenți” care săptămâna aceasta au încercat să creeze o competiție nouă în afara celor organizate de UEFA.

Ar putea urma sancțiuni pentru sezonul viitor

Cel mai înalt for european poate deschide un dosar tuturor celor implicați în fondarea Super Ligii Europei, dar nu i-a putut exclude din competițiile europene în acest sezon, după cum au confirmat mai mulți juriști pentru spaniolii de la AS.

Codul disciplinar nu include această abatere și, de asemenea, o eventuală excludere ar fi costat UEFA o serie de reclamații ale operatorilor de televiziune care ar cere despăgubiri pentru renunțarea la meciuri și echipe pentru restul turneului. Prin urmare, vom avea meciul Real Madrid-Chelsea în semifinalele Ligii Campionilor.

Întrebarea care a rămas pe buzele tuturor este dacă UEFA își continuă sau nu ancheta împotriva lui Real Madrid și Juventus, pentru că, în acest caz, forul european i-ar putea împiedica pe albi, precum și pe torinezi, să participe la următoarea ediție a Champions League.

Acest lucru este posibil prin regulament și organizația însăși poate accepta sau respinge echipele care se califică pentru Champions League sau Europa League.

Această decizie este încă în discuție și va trebui clarificată în lunile următoare, înainte de începutul sezonului viitor.

The post BREAKING NEWS | UEFA a hotărât soarta lui Real Madrid, după ce Florentino Perez a creat Super Liga Europei! appeared first on Prosport.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă