BREAKING NEWS! Leo Messi s-a întâlnit joi cu conducerea Barcelonei pentru a semna noul contract, după cele 3 miliarde de euro primite de La Liga!

2 luni in urmă 19

Presa internațională anunță că Leo Messi este foarte aproape de a semna un nou contract cu FC Barcelona, după ce La Liga a primit o „injecție” de capital de aproape 3 miliarde de euro.

Liga de elită a fotbalului spaniol a primit o tranșă masivă de fonduri care va ajuta cluburile să se recupereze de pe urma problemelor financiare grave cauzate de pandemia de coronavirus.

Goal.com: „Leo Messi va semna un nou contract cu Barcelona pe 5 august”

După bătălia dură împotriva problemelor financiare generate de pandemia de  coronavirus, liga de top din Spania a obținut un credit incredibil în valoare de 2,7 miliarde de euro de la CVC Capital Partners, cu un procent important distribuit fiecărui club din prima ligă iberică.

Barcelona va primi 280 de milioane de euro din partea La Liga, cu 42 milioane de euro din această sumă alocate transferurilor și salariilor, ceea ce înseamnă că reînnoirea contractului lui Leo Messi poate fi finalizată.

După câteva luni în care s-a speculat intens că Messi ar putea părăsi Barcelona, ​​el este în cele din urmă pregătit să pună stiloul pe un nou contract, care urmează să fie anunțat de Barcelona în aceste zile.

Veteranul de 34 de ani va semna un nou acord pe cinci ani, deși există opțiunea ca noul contract să fie reziliat unilateral în 2023, așa cum a anunțat L’Esportiu de Catalunya, fără ca jucătorul să fie nevoit să plătească o clauză de reziliere.

Împrumut pe o perioadă de 40 de ani

Lui Messi i se vor alătura tatăl său, Jorge, și președintele clubului, Joan Laporta, pentru a semna contractul, iar anunțul oficial urmează să fie făcut la scurt timp după.

Argentinianul va fi, de asemenea, prezent la partida pentru Trofeul Joan Gamper de duminică, unde, în fața a 3.000 de fani pe Estadi Johan Cruyff, este probabil să fie prezentat pe teren și să ofere un discurs celor prezenți.

Cât de mult vor primi cluburile din La Liga din împrumutul uriaș de aproape 3 miliarde de euro?

În exclusivitate pentru cei de la Goal, expertul în finanțele fotbalului, Marc Ciria, a declarat: „90 la sută din cele 2,7 miliarde de euro vor fi acordate cluburilor sub forma unui împrumut pe o perioadă de 40 de ani”.

Ciria crede, de asemenea, că noua injecție de numerar se va dovedi a fi o lovitură decisivă pentru orice speranță rămasă într-o Superligă Europeană:

„Președintele La Liga, Javier Tebas, a fost inteligent și a căutat modalități de a genera un venit economic important pentru cluburile mari aflate în criză financiară. Acum, au mai puține stimulente pentru a lansa o Superligă europeană”, a spus Ciria.

Injecția de cash nu numai că îi permite Barcelonei să reînnoiască imediat contractul lui Messi, dar acum catalanii își vor putea înregistra și noile transferuri.

Printre acestea se numără Memphis Depay, Emerson, Sergio Aguero și Eric Garcia, care, până acum, nu au putut fi înregistrați oficial ca jucători ai Barcelonei din cauza crizei create de plafonul salarial uriaș al clubului de pe Camp Nou.

The post BREAKING NEWS! Leo Messi s-a întâlnit joi cu conducerea Barcelonei pentru a semna noul contract, după cele 3 miliarde de euro primite de La Liga! appeared first on Prosport.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă