BREAKING NEWS | Incendiu puternic la Institutul Matei Balș! Patru persoane au murit, 140 de pacienți au fost evacuați! Toată clădirea e afectată de fum! FOTO&VIDEO

3 săptămâni in urmă 16

Un incendiu a izbucnit vineri dimineață la parterul Institutului Matei Balș din București, care tratează bolnavi cu COVID. Trei persoane au murit carbonizate, iar a patra victimă a decedat după ce manevrele de resuscitare au eșuat.

Autorităţile au declanşat Planul Roşu de Intervenţie. Incendiul a izbucnit în jurul orei 5, fiind afectate 4 saloane, suprafaţa cuprinsă de flăcări fiind de aproximativ 100 de metri pătrţi.

Conform secretarului de stat în MAI Raed Arafat, incendiul a fost lichidat. Pentru moment, nu se cunoaşte cauza incendiului, iar la faţa locului se află specialişti ISU, dar şi poliţişti de la Serviciul Omoruri din Poliţia Capitalei.

Incendiu puternic la Institutul Matei Balș! Patru persoane au murit, toată clădirea este afectată de fum și 140 de pacienți au fost evacuați și transferați

Ministrul Vlad Voiculescu se află la spital, alături de Raed Arafat care a spus că nu vrea să speculeze asupra cauzelor incendiului, urmând ca ancheta să stabilească ce s-a întâmplat. Toți pacienții din pavilionul cinci, peste 140, au fost evacuați, fiind declanșat planul roșu de intervenție.

Raed Arafat a precizat că apelul la 112 a venit la ora 5 dimineaţa. De incendiu au fost informaţi premierul Florin Cîţu, precum şi miniştrii Sănătăţii şi de Interne.

„Aproape toți pacienții, în proporție de 98%, din clădirea în care a avut loc incendiul erau conectați la oxigen. Toți erau cu forme de COVID medii spre severe. Erau ținuți cu mască de oxigen. Avizele sunt în ordine. Ultima linie de oxigen a fost montată în noiembrie.

Bugetele majorității cluburilor de pe scena fotbalului european au suferit pe tot parcursul anului 2020 din cauza pandemiei noului coronavirusul, care continuă, din păcate, să facă ravagii. Absența fanilor pe stadioanele din întreaga lume este principalul factor, dar și trendul descendent al sponsorizării echipelor”, a declarat Streinu-Cercel.

Aceștia sunt preluați de alte unități din București. Este a doua tragedie care se produce într-un spital din România după incendiul de la secția ATI a Spitalului Județean de Urgență din Piatra Neamț. La jumătatea lunii noiembrie a anului trecut, 10 pacienţi cu COVID au murit în urma unui incendiu izbucnit la Secţia ATI în care erau internaţi pacienţii cu COVID-19.

 

sursa foto&video: www.gandul.ro

The post BREAKING NEWS | Incendiu puternic la Institutul Matei Balș! Patru persoane au murit, 140 de pacienți au fost evacuați! Toată clădirea e afectată de fum! FOTO&VIDEO appeared first on Prosport.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă