BREAKING NEWS | Doliu în sportul românesc! Fostul mare baschetbalist Anton Netolitzchi a murit după ce s-a îmbolnăvit de COVID. Medicii spun că a venit prea târziu la spital

1 lună in urmă 2

Fostul mare baschetbalist Anton Netolitzchi a murit, la vârsta de 63 de ani, după ce s-a îmbolnăvit cu noul coronavirus.

Anunțul a fost făcut de Clubul Sportiv al Armatei Steaua București prin intermediul propriului site.

Fostul mare baschetbalist Anton Netolitzchi a murit după ce s-a îmbolnăvit de COVID

Anton Netolitzchi a fost unul dintre cei mai importanți jucători din istoria baschetului românesc. A început să practice acest sport la vârsta de 10 ani, iar în 1977 a ajuns la Steaua București, singura echipă pentru care a evoluat în toată cariera sa, până în 1993.

Vestea că fostul mare baschetbalist a murit după îmbolnăvirea cu COVID vine la patru luni după decesul fratelui său, Vlaeriu Netolitzchi.

Pe 29 noiembrie 2020, COVID făcea prima victimă în sportul românesc. Antrenorul de baschet Valeriu Netolitzchi decedase în urma infecției cu noul coronavirus. Internat la Spitalul Colentina, medicii de la Terapie Intensivă au luptat o săptămână pentru a-i salva viața. Din păcate, nu s-a mai putut face nimic.

Anton Netolitzchi a venit târziu la spital

Medicii care au grijă de fostul mare sportiv afirmă că Anton Netolitzchi trebuia să vină mai repede la spital, având în vedere că prezenta risc să dezvolte o formă gravă a bolii.

„A avut experiența tristă a fratelui său. Mai mult, fiul acestuia, de 28 de ani, a avut și el nevoie, nu demult, de spitalizare după infecția cu COVID. Nu a procedat deloc bine că s-a tratat două săptămâni acasă”, au spus, la începutul lunii martie, medici de la Spitalul Colentina.

Cadrele medicale au mai încercat transferul pacientului la Institutul de Boli Cardiovasculare în dorința de a-l trece pe ECMO, plămân artificial, dar medicii au stabilit că e tardivă și această procedură.

Anton Netolitzchi a avut 130 de selecții la naționala României de baschet și alte 46 la juniori și tineret. El urmează a împlinit 63 de ani pe 6 martie.

The post BREAKING NEWS | Doliu în sportul românesc! Fostul mare baschetbalist Anton Netolitzchi a murit după ce s-a îmbolnăvit de COVID. Medicii spun că a venit prea târziu la spital appeared first on Prosport.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă