BREAKING Incendiu la Institutul „Matei Balș”: Trei persoane au fost găsite carbonizate, iar peste 100 de pacienți au fost evacuați. Ministrul Sănătății merge la spital

4 săptămâni in urmă 25

Un incediu a izbucnit, vineri dimineață, în jurul orei 5.00, la Institutul „Matei Balș” din Capitală, iar peste 100 de pacienți cu COVID-19 au fost evacuați. Focul a fost stins de pompieri, însă trei persoane au fost găsite carbonizate. Deocamdată nu se știe de la ce a pornit incendiul.

UPDATE Ora 6.29: Trei persoane au fost găsite carbonizate, iar o persoană este în procedura de resuscitare, anunță ISU și Ministerul Sănătății.

UPDATE Ora 6.27: Cel puțin o persoană a decedat, iar o persoană este în procedura de resuscitare, a anunțat Ministerul Sănătății.

UPDATE Ora 6.22: Cel puțin 3 victime sunt în urma incendiului, potrivit informațiilor de la fața locului.

Ministerul Sănătății a confirmat că au fost găsite primele victime.

UPDATE Ora 6.19: Pacienții răniți sunt preluați de ambulanțele SMURD și vor fi transportați la alte spitale.

UPDATE Ora 6.15: În acest moment se procedează la evacuarea tuturor pacienților din pavilionul 5. Incendiul s-a manifestat la parter, pe două laturi ale clădirii și cu degajări mari de fum, potrivit ISU.

Toți pacienții sunt bolnavi de COVID-19, cu diferite grade.

La fata locului actioneaza toate resursele disponibile pentru salvarea persoanelor: ambulante, autospeciale pentru victime multiple, spital mobil, descarcerare.

Operațiunea este coordonată de inspectorul șef al ISU București Ilfov.

UPDATE Ora 6.10: ISU București Ilfov anunță că focul a fost stins.

„La nivelul ISU București Ilfov a fost declansat Planul Rosu. Incendiul s-a manifestat la parterul unui corp de clădire cu regim de inaltime P+3, pe doua laturi. Au fost constituite echipe de cautare si salvare a persoanelor si se realizeaza evacuarea lor. Potrivit informațiilor furnizate, în clădire se aflau aproximativ 100 de persoane”, a precizat ISU București Ilfov.

Știrea inițială: „Din informațiile de la fața locului, pacienții au fost evacuați, nimeni nu este rănit și incendiul este sub control. Ministrul Sănătății este în drum spre spital”, a precizat purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătății, Bogdan Oprea.

Incendiul a izbucnit la parterul unei clădiri, unde se aflau pacienți, însă nu erau saloane de Terapie Intensivă. Toți pacienții de la parter și primul etaj au fost evacuați.

Deocamdată nu se cunoaște cauza incendiului.

La Institutul „Matei Balș” sunt tratați pacienți cu COVID-19.

În curs de actualizare

sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă