BREAKING În București nu mai sunt paturi libere la Terapie Intensivă pentru bolnavii de Covid. În restul țării mai sunt doar 10 paturi libere

3 săptămâni in urmă 23

La nivel național, duminică mai erau libere doar zece paturi de Terapie Intensivă (ATI) pentru pacienții bolnavi de COVID-19, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiții medicale care sunt și confirmate cu SARS-COV-2, iar în București nu sunt paturi libere la acest moment, potrivit unui comunicat al Grupului pentru Comunicare Strategică (GCS).

Guvernul anunță că ”se lucrează în continuare pentru operaționalizarea și asigurarea personalului medical necesar pentru alte paturi ATI care vor fi disponibile în zilele următoare”.

În procesul de operaționalizare a unor noi paturi ATI se pune accent pe cele destinate persoanelor care prezintă anumite condiții medicale și care sunt și confirmate cu SARS-COV-2 pentru că în aceste cazuri respectivii pacienți prezintă afecțiuni grave ce pot constitui comorbidități și sunt expuși unui risc mult mai mare.

Situație paturi ATI destinate pacienților de Covid-19, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiții medicale care sunt și confirmate cu SARS-COV-2, neocupate:

Ialomița-1
Sibiu -3
Vrancea -6

În data de 26 septembrie 2021, conform datelor existente în aplicația alerte.ms, la nivel național există 1273 de paturi de ATI destinate pacienților COVID-19. De asemenea, 1220 de paturi ATI sunt ocupate la nivelul întregii țări. În București sunt avizate de DSP 266  de paturi de ATI pentru pacienții de COVID-19.

sursa foto: Inquam Photos/ Virgil Simonescu

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă