BREAKING: Decizie surprinzătoare a Guvernului în legătură cu noile restricții. Ce se întâmplă

2 luni in urmă 6

Guvernul se răzgândește? Autoritățile ar putea lua o decizie uimitoare în viitorul apropiat în legătură cu noile restricții anunțate din cursul săptămânii trecute, intrate în vigoare recent. Ce se întâmplă?

Guvernul ar putea să revină asupra noilor restricții. Ce iau în calcul autoritățile?

Românii sunt șocați de noile zvonuri cu privire la restricțiile abia impuse care ar putea fi reevaluate. Guvernul ia în calcul relaxarea lor la doar o zi de la intrarea în vigoare a acestora. Surse guvernamentale susțin că Executivul ar putea reveni asupra măsurii de închidere a magazinelor la orele 18:00, în cazul în care se va constata că măsura duce mai degrabă la aglomerarea acostora, deci agravarea situației din contextul pandemic.

„Sunt mai multe măsuri în analiză. Ele au fost luate la solicitarea specialiștilor. Putem reveni asupra lor”, susțin sursele citate, conform digi24.ro. Una din măsurile asupra căreia Guvernul ar putea să revină în viitorul foarte apropiat este cea în privința închiderii magazinelor la orele 18:00, măsură anunțată în cursul săptămânii trecute și aplicată de vineri, sâmbătă și dumimincă în localitățile cu o rată mai mare de 4 la mie.

De asemenea, aceasta a revenit în atenția patronilor de lanțuri de magazine pe tot parcursul întregii săptămâni în județele unde rata este mai mare de 7.5 la mie. O altă măsură pe care este posibil ca autoritățile să o discute din nou este cea referitoare la sălile de fitness.

Hotărârea adoptată săptămâna trecută arăta că acestea se închid la o rată mai mare de 4 la mie, acum Guvernul ia în calcul deschiderea sălilor de fitness, dacă persoanele care merg să facă sport se testează înainte de teste antigen. Varianta testelor antigen este luată în calcul și când vine vorba despre concerte, filme sau spectacole de teatru.

„Trebuie să discutăm și cu alți specialiști”

”Le spun bucureștenilor să ignore scenariile și să aștepte decizia. (…) Această cifra reprezintă una dintre informatiile pe care le luăm în calcul atunci când discutăm carantinarea sau nu a unei localități. Niciodată nu s-a carantinat doar la 6 la mie. Sunt și alte informații pe care le luăm în calcul. Trebuie să discutăm și cu alți specialiști. Și cu specialiști din domeniul economic, să vedem care sunt implicațiile. În acest moment nu discutăm de carantină. La 6 la mie începem să ne uităm ce se întâmplă”
Florin Cîțu, premier

Excepții la restricțiile din Capitală

”Prin excepţie de la prevederile alin. (1):
pacienților care merg la vaccinare,
Cabinetele medicale, inclusiv stomatologice nu sunt afectate de reducerea programului operatorilor economici,
Victimele violenţei familiale se pot deplasa la secţiile de poliţie sau la centrele de primire,
Scoaterea animalelor de companie în faţa locuinţei este permisă, cât timp persoana nu se deplasează în nicio altă parte şi prezintă dovada că locuieşte în imobilul în faţa căruia se află,
unităţile farmaceutice,
benzinăriile,
operatorii economici cu activitate de livrare la domiciliu,
operatorii economici din domeniul transportului rutier de persoane care utilizează autovehicule cu capacitate mai mare de 9 locuri pe scaune, inclusiv locul conducătorului auto,
operatorii economici domeniul transportului rutier de mărfuri care utilizează autovehicule cu masa maximă autorizată de peste 2,4 tone îşi pot desfăşura activitatea în regim normal de muncă, cu respectarea normelor de protecţie sanitară.”
(Decizia CMBSU)

The post BREAKING: Decizie surprinzătoare a Guvernului în legătură cu noile restricții. Ce se întâmplă appeared first on IMPACT.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă