BREAKING A fost aprobata extragerea unei doze in plus de vaccin anti-Covid din fiolele Pfizer. Anuntul facut de expertii europeni

1 lună in urmă 18

Agentia Europeana a Medicamentului a actualizat informatiile privind vaccinul Pfizer/BioNTech impotriva coronavirusului, noile informatii precizand ca fiecare fiola contine sase doze de vaccin.

Conform site-ului Agentiei Europene a Medicamentului, pentru a extrage sase doze dintr-o singura fiola este nevoie de siringi si/sau ace cu volume nefolosite reduse (low dead-volume).

"Combinatia siringa-ac cu volum irosit redus trebuie sa aiba un volum irosit total mai mic de 35 de microlitri. Daca sunt folosite seringi si ace standard, s-ar putea sa nu fie destul vaccin pentru a extrage a sasea doza dintr-o fiola", spune Agentia Europeana pentru Medicamente.

Potrivit recomandarilor, daca in fiola ramane mai putin de o doza intreaga (0,3 mililitri), personalul sanitar trebuie sa o arunce.

"Nu trebuie adunat lichid din mai multe fiole pentru a face o doza intreaga, iar orice vaccin nefolosit trebuie aruncat dupa diluare", potrivit sursei citate.

CITESTE SI:

SINTEZA Noua tulpina sud africana de coronavirus. Tot ce se stie pana in acest moment: pana unde s-a raspandit si cat de eficient este vaccinul


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă