Breakdance, noul sport introdus la Jocurile Olimpice din 2024! Ce alte discipline au pătruns deja la competiția de la Tokyo

2 luni in urmă 1

Breakdance-ul va face primii paşi în arena olimpică cu ocazia Jocurilor Olimpice de vară de la Paris din 2024, în timp ce escalada, skateboard-ul şi surf-ul vor fi menţinute după debuturile la JO de la Tokyo de anul viitor.

Anunțul a fost făcut de preşedintele Comitetului Olimpic Internaţional (CIO), Thomas Bach. Comitetul Executiv al CIO a fixat programul definitiv pentru Paris-2024, care adaugă cele patru discipline „suplimentare” celor 28 de sporturi tradiţionale.

Breakdancing-ul a figurat în programul Jocurilor Olimpice ale Tineretului, desfășurate în 2018 la Buenos Aires. De altfel, disciplina este afiliată Federaţiei Internaţionale de Dans Sportiv.

Breakdance, noul sport introdus la Jocurile Olimpice din 2024! Ce alte discipline au pătruns deja la competiția de la Tokyo

Preferat karate-ului, prezent la Tokyo, sau biliardului, breakdance-ul (mai degrabă numit „breaking” de comunitate) reprezintă voinţa CIO de a moderniza cea mai mare competiţie polisportivă din lume şi de a creşte audienţa.

Breakdance-ul presupune mișcări ce forțează limitele corpului uman.

„Alături de escaladă, surf şi skateboard, ne-am propus să punem în lumină discipline inclusive, captivante şi care pot fi practicate în afara arenelor sportive tradiţionale”, a explicat Thomas Bach.

Pentru a face loc noilor discipline, forul olimpic internaţional le-a inserat în rândul celor 28 de discipline permanente de la Jocurile de vară, hotărând chiar să reducă numărul global de sportivi angajaţi.

Numărul probelor mixte va trece de la 18 la Tokyo la 22 la Paris, graţie în special yachtingului, iar atletismul, boxului şi ciclismul vor ajunge pentru prima oară la paritate.

CIO încearcă cu disperare să reîmprospăteze programul sportiv al Jocurilor Olimpice pentru a rămâne relevant în ochii sponsorilor, radiodifuzorilor și tinerilor fani.

La Jocurile Olimpice de tineret din 2018 de la Buenos Aires, rusul Serghei Cernîșev, zis și Bumblebee, a câștigat prima medalie de aur de breakdance pentru băieți.

The post Breakdance, noul sport introdus la Jocurile Olimpice din 2024! Ce alte discipline au pătruns deja la competiția de la Tokyo appeared first on Prosport.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă