Brazilia vrea să includă vaccinul anti-COVID fabricat în China în planul de imunizare a populației

4 luni in urmă 21


Guvernatorul din São Paulo, João Doria, a declarat că guvernul federal și-a dat acordul pentru achiziționarea a 46 de milioane de doze de vaccin CoronaVac, dezvoltat de compania chineză Sinovac Biotech, potrivit BBC.


El a spus că programul de imunizare ar putea începe din ianuarie 2021.


Brazilia este una dintre țările cele mai afectate de coronavirus.


Țara a înregistrat aproape 5,3 milioane de cazuri confirmate - al treilea cel mai mare număr din lume după SUA și India - și este a doua după SUA în ceea ce privește numărul deceselor, cu aproape 155.000 înregistrate până acum, potrivit datelor colectate de Universitatea Johns Hopkins.


Dacă va fi aprobat de autoritatea de reglementare a sănătății din țară, CoronaVac va fi unul dintre cele două vaccinuri incluse în programul de imunizare a Braziliei.


De asemenea, țara intenționează să administreze un vaccin creat de Universitatea Oxford din Anglia și de gigantul farmaceutic AstraZeneca.


Vaccinul chinezesc este testat de Institutul Butantan din São Paulo.


Institutul a anunțat luni că vaccinul cu două doze pare să fie sigur într-un studiu clinic în faza a treia.


Cu toate acestea, a avertizat că rezultatul a fost doar preliminar, cu testele în curs. Acesta a spus că datele privind eficacitatea vaccinului nu vor fi publicate până la terminarea procesului.


În prezent, vaccinul chinezesc mai este testat în Turcia și Indonezia.


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă