Brașovenii au așteptat-o cu flori pe Andreea Moldovan în fața Spitalului de Infecțioase, în semn de respct

3 săptămâni in urmă 19

Chiar dacă n-a ajuns încă la Brașov, fostul secretar de stat în Ministerul Sănătății, Andreea Moldovan – demisă intempestiv de premierul Cîțu – a fost așteptată cu flori de mai mulți simpatizanți, în fața Spitalului de Infecțioase.

Brașovenii au vrut, joi, să o întâmpine pe Andreea Moldovan cu flori în semn de respect pentru activitatea sa de la Ministerul Sănătății, de unde a fost demisă în urma ordinului controversat care schimba regulile carantinării localităților, relatează bizbrasov.ro.

Brașovenii consideră că premierul Florin Cîțu ar fi demis-o pe nedrept pe Andreea Moldovan, considerată cel mai bun medic epidemiolog din România.

Pe 6 ianuarie, Vlad Voiculescu anunța că Andreea Moldovan a fost numită secretar de stat, venind din funcția de director medical al Spitalului de Boli Infecțioase din Brașov, spital COVID.

„Mulți dintre voi o cunosc deja pentru că a fost în prima linie încă de la izbucnirea epidemiei de COVID. Pentru cei care nu o cunosc încă, Andreea Moldovan a absolvit Medicina în Târgu Mureș, este medic primar cu specializarea în boli infecțioase și medic specialist în epidemiologie, iar în anul 2009 a devenit Bursieră de Excelență a Societății Internationale de Boli Infecțioase. A făcut un stagiu la Geneva unde a lucrat în același spital cu profesorul universitar Didier Pittet, considerat părintele modern al igienei mâinilor, măsurile propuse de echipa lui, răspândite mondial, conducând la scăderea importanta a ratei infecțiilor nosocomiale din spitale și salvarea de vieți omenesti.
S-a reîntors în țară, iar în 2013 spitalul în care Andreea Moldovan a fost coordonator al Compartimentului Prevenire și Control al Infecțiilor Nosocomiale a câștigat premiul de Cel mai curat spital din Europa, premiu acordat de Organizația Mondială a Sănătății. De anul trecut a preluat funcția de director medical al Spitalului de Boli Infecțioase din Brașov, spital încadrat de la începutul pandemiei în linia întâi COVID”, a prezentat-o Vlad Voiculescu pe Andreea Moldovan.

Sursa Foto: Facebook

Premierul Florin Cîțu a anunțat, miercuri, printr-un comunicat oficial că a trimis președintelui Iohannis documentele de revocare din funcție a lui Vlad Voiculescu și demiterea Andreei Moldovan.

Demiterea celor doi vine după ce Ministerul Sănătății a publicat în Monitorul Oficial un ordin care schimbă regulile de carantinare, fără ca premierul să fi fost la curent, relatează bizbrasov.ro

Sursa Foto: Facebook

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă