Braşov finanţează cu sume record un nou spital de Pneumoftiziologie şi centrele de vaccinare din judeţ

2 săptămâni in urmă 9

De Claudiu Loghin.
Publicat: 22.04.2021, 13:21.
Actualizat: 22.04.2021, 13:28

La Brașov sănătatea populaţiei a devenit prioritate pentru autorităţile locale. Aşa se face că cheltuielile cu combaterea efectelor pandemiei au ajuns în bugetul local. Și sunt finanțate cu sume record. Este vorba despre funcționarea centrelor de vaccinare, dar și despre un nou spital de boli pulmonare.

  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1

Din suma totală alocată pentru sănătate, cea mai mare parte a banilor vor fi folosiți, în acest an, pentru funcționarea centrelor de vaccinare. Vorbim despre nu mai puțin de 21,8 milioane de lei.

În plus, au mai fost alocaţi 670 de mii lei pentru documentația noului spital regional din Brașov şi 500 de mii de lei, pentru un nou spital de Pneumoftiziologie.

Allen Coliban, primar Brasov: Brașovul, până acum, nu avea alocări semnificative pentru sănătate, pentru că nici nu aveam un serviciu de sănătate. Avem toată partea de gestionare a pandemiei, inclusiv centrele de vaccinare, sunt toate lucruri noi, față de bugetul de anul trecut.

Investiţiile sunt văzute cu ochi buni de localnici

În primul an de pandemie, bugetul local din Brașov nu a avut cheltuieli asumate pentru sănătate, iar investiţiile de acum sunt văzute cu ochi buni de populaţie.

Localnic: Este important, pentru că ne vaccinăm, ca să terminăm odată cu măștile, cu virusul ăsta.

Localnic: Mi se pare că e important, pentru că sănătatea e foarte importantă.

Localnic: Sănătatea noastră și a altora e foarte importantă.

Aproximativ 293 de mii de oameni locuiesc în Braşov, iar aici incidenţa este de 3,64 cazuri Covid la mia de locuitori.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă