Braşov: Autorităţile locale au decis relaxarea măsurilor împotriva COVID-19 în Poiană şi prelungirea sezonului de schi

2 săptămâni in urmă 20

Municipalitatea braşoveană a decis, vineri, relaxarea măsurilor pentru prevenirea şi combaterea pandemiei în staţiunea Poiana Braşov, având în vedere trendul descrescător al incidenţei cumulate cumulate a cazurilor de COVID-19 în ultimele două săptămâni, în condiţiile prelungirii sezonului de schi pe perioada vacanţei de Paşte, relatează Agerpres.

Conform hotărârii de vineri a Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă, agenţii economici care desfăşoară activităţi de alimentaţie publică, aflaţi în apropierea pârtiilor, pot reîncepe vânzarea tuturor produselor, inclusiv cele neambalate, cu menţinerea măsurilor de siguranţă.

Potrivit legislaţiei naţionale în vigoare, în cazul unei rate a incidenţă de sub 3,5 la mie a cazurilor de COVID-19, pot fi ocupate 60% din numărul de locuri de pe terasă, iar peste 3,5 la mie, 30% din numărul de locuri.

Viceprimarul braşovean Sebastian Rusu a anunţat că sezonul de schi va fi prelungit în vacanţa de Paşte, starea pârtiilor fiind una bună.

„Având în vedere că, după ce am verificat situaţia pârtiilor, aceasta este una foarte bună, avem un strat de zăpadă consistent, am luat hotărârea de a prelungi sezonul de schi pentru a veni în întâmpinarea celor care doresc să practice acest sport. Vom prelungi sezonul de schi inclusiv în vacanţa de Paşte, aşa că invităm toţi doritorii şi turiştii care vor să ne calce pragul, să vină în Poiana Braşov ca să schieze în condiţii foarte bune şi, totodată, îi invităm să respecte măsurile de distanţare şi regulile de prevenire a COVID-19”, a declarat viceprimarul Sebastian Rusu.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă