Brașov a revenit în scenariul roșu, iar Timiș are o rată de de infectare de peste 5 la mie. Situația pe județe

1 lună in urmă 6

În județul Timiș, rata de infectare a urcat la 5,24, după ce, ieri, 2 martie, cifrele indicau o rată de 5,02, potrivit bilanțului transmis miercuri de autorități. Pe locul 2 se află județul Cluj cu o rată de infectare de 3,42.

Miercuri a reintrat în scenariul roșu și județul Brașov, după ce rata de infectare a ajuns la 3,04.

În total, în scenariul roșu sunt 5 județe: Timiș, Cluj, Maramureș, Ilfov și Brașov. În scenariul galben se află în acest moment 11 județe

România a înregistrat miercuri 4.278 cazuri noi de COVID-19, conform Grupului de Comunicare Strategică.

Autoritățile au anunțat că de vineri s-a schimbat modul de calcul al incidenței cumulate în ultimele 14 zile a cazurilor de infectare, fiind incluse focarele de COVID-19 din centrele rezidențiale de îngrijire și asistență a persoanelor vârstnice, a centrelor rezidențiale pentru copii și adulți, precum a căminelor, internatelor și spitalelor. Acestea au fost scoase din metoda de calcul la sfârșitul lunii octombrie, de Nelu Tătaru, fostul ministru al sănătății.

Brașov a revenit în scenariul roșu, iar Timiș are o rată de de infectare de peste 5 la mie. Situația pe județe

Unde au fost cele mai multe cazuri noi de COVID-19

În ceea ce privește numărul de cazuri noi, cele mai multe au fost înregistrate în București, respectiv 707. În Capitală, rata de infectare este de 2,71 la mia de locuitori.

După București, cele mai multe infectări noi au fost în Timiș – 415 și în Cluj – 309x.

Toate judeţele au înregistrat cazuri de coronavirus, iar cele mai puţine au fost raportate în Buzău (20), Tulcea (23) și Caraș-Severin (25).

Situația infectărilor cu coronavirus pe județe, astăzi, 3 martie:

Brașov a revenit în scenariul roșu, iar Timiș are o rată de de infectare de peste 5 la mie. Situația pe județeBrașov a revenit în scenariul roșu, iar Timiș are o rată de de infectare de peste 5 la mie. Situația pe județeBrașov a revenit în scenariul roșu, iar Timiș are o rată de de infectare de peste 5 la mie. Situația pe județe

FOTO: Hepta

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă