Botoşani: Mai mult de 10% dintre persoanele diagnosticate cu COVID în ultimele două săptămâni sunt copii. Cel mai mic pacient are o lună

1 lună in urmă 21

Mai mult de 10% din numărul total al persoanelor diagnosticate cu COVID-19, în ultimele două săptămâni, sunt copii, a anunţat, marţi, într-o conferinţă de presă, directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Botoşani, medicul Monica Adăscăliţei, relatează Agerpres.

Potrivit sursei citate, în prezent sunt 16 copii confirmaţi pozitiv cu SARS-CoV- 2, dintr-un total de 139 de persoane depistate cu această boală.

„Această tulpină este extrem de contagioasă la tineret şi la copii. Aceştia iau foarte uşor boala şi o transmit”, a afirmat Adăscăliţei.

Oficialul DSP susţine că pacientul cel mai mic are o lună şi se află internat, alături de mama sa, la Secţia de boli infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă „Mavromati”.

În ultimele 24 de ore, în judeţul Botoşani au fost înregistrate 40 de noi cazuri de COVID-19, dintre care cele mai multe, 11, în municipiul Botoşani. Rata de infectare la nivel judeţean a ajuns la 0,36 cazuri la 1.000 de locuitori.

sursa foto: Pixabay

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă