Boris Johnson: ”Trebuie să ne obișnuim cu ideea re-vaccinării toamna”

2 luni in urmă 1

Premierul Marii Britanii, Boris Johnson, a anunțat, miercuri, că, în viitor, oamenii ar trebui să se aștepte la vaccinări repetate împotriva COVID-19, pentru a ține pasul cu noile mutații ale coronavirusului, informează HotNews.ro, care citează Reuters.

Boris Johnson a vorbit, miercuri, în Parlamentul britanic despre situația pandemiei de coronavirus, în contextul în care Marea Britanie se apropie de pragul de 4 milioane de infectări cu COVID-19, conform worldometers.info.

”Cred că trebuie să ne obișnuim cu ideea vaccinării și re-vaccinării toamna, pe măsură ce ne confruntăm cu aceste noi variante”, a spus Boris Johnson.

Premierul britanic a reluat practic ceea ce declarase cu trei zile în urmă ministrul pentru vaccinare din Marea Britanie, Nadhim Zahawi.

”Am discutat în această dimineață cu Jonathan Van-Tham (adjunctul comisarului medical șef), iar noi credem că probabil va exista o doză anuală sau un rapel în toamnă, apoi o vaccinare anuală, așa cum procedăm cu vaccinările contra gripei”, a explicat, duminică, Zahawi la BBC.

”Cu cât vaccinăm mai mult, cu atât virusul va încerca să supraviețuiască și să recurgă și la alte mutații”, a adăugat Zahawi.

Aceste declarații oferite de ministrul britanic pentru vaccinare uu venit după publicarea unui studiu care arată că vaccinul Oxford/AstraZeneca are o eficacitate redusă împotriva tulpinii sud-africane.

La începutul acestei săptămâni, ministrul britanic al sănătății, Matt Hancock, a declarat că Regatul Unit a convenit achiziționare a 50 de milioane de noi doze de vaccin specific pentru noile variante de Covid-19.

FOTO: Hepta

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă