Boris Johnson și-a cerut scuze reginei Elisabeta pentru organizarea unor petreceri cu o seară înainte de funeraliile prințului Philip

1 săptămână in urmă 13

Premierul britanic, Boris Johnson, și-a cerut scuze reginei Elisabeta a Marii Britanii pentru organizarea a două petreceri, la reședința sa din Downing 10 Street, chiar în noaptea dinaintea funeraliilor prințului Philip, soțul reginei, informează BBC.

Petrecerile, semnalate în premieră în presa britanică de publicația The Telegraph, au avut loc pe 16 aprilie 2021, au durat până noaptea târziu. Funeraliile prințului Philip s-au desfășurat pe 17 aprilie 2021.

„Este profund regretabil că s-a întâmplat într-o perioadă de doliu național”, a declarat purtătorul de cuvânt al premierului britanic.

Boris Johnson nu a participat la niciuna dintre aceste petreceri dar, în schimb a recunoscut că a participat la o petrecere „stropită cu alcool” organizată chiar în timpul lockdown-ului. Johnson și-a cerut scuze, în timp ce opoziția, dar și colegii săi din partid i-au cerut demisia.

Circa 40 de angajați s-au strâns atunci în grădina reședinței din Downing Street 10, inclusiv Boris Johnson și soția lui, Carrie. În acea perioadă a pandemiei, era interzisă orice interacțiune în aer liber a mai mult de două persoane provenite din gospodării diferite.

Johnson a declarat că înțelege „furia” publică, după ce s-a aflat despre petrecerea în care a sfidat, alături de membrii din staff-ul său, restricțiile anti-COVID impuse în Marea Britanie. În schimb, regina Elisabeta a stat singură la funeraliile soțului ei, pentru a respecta regulile impuse de pandemie.

Editor : M.L.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă