Boris Johnson, omagiu după moartea Prințului Philip: "Un soţ devotat, un tată iubitor. Ni-l vom aminti prin tot ceea ce a făcut"

1 lună in urmă 41

Premierul britanic Boris Johnson i-a adus un omagiu Prinţului Philip, imediat după anunţarea decesului acestuia, şi a prezentat condoleanţe Reginei Elizabeth a II-a şi Familiei Regale.

Boris Johnson

Boris Johnson, premierul din Marea Britanie, a transmis un mesaj televizat după moartea Prințului Philip, 9 aprilie 2021

Profimedia Images

  • Prinţul Philip, soţul Reginei Elisabeta a II-a, a murit la vârsta de 99 de ani, a anunţat vineri Palatul Buckingham. Ducele de Edinburgh a fost soțului reginei Elisabeta a II-a timp de 73 de ani și ar fi împlinit 100 de ani pe 10 iunie.

"El a condus Familia Regală de-a lungul tuturor acestori ani, alături de Regină. Prin titlul său de Duce de Edinburgh, el a inspirat mii de tineri britanici în existenţa sa. Ni-l vom aminti prin tot ceea ce a făcut", a declarat Boris Johnson.

"Prince Philip earned the affection of generations here in the United Kingdom, across the Commonwealth and around the world"

Prime Minister Boris Johnson pays tribute to the Duke of Edinburgh, who has died aged 99https://t.co/N3GMfUBjjk pic.twitter.com/oKlZ1SuGgS

— BBC Breaking News (@BBCBreaking) April 9, 2021

"Era un soţ devotat cuplului său, un tată iubitor. La nunta lor de aur, Regina Elizabeth a spus că naţiunea are o datorie faţă de el, iar eu sunt sigur că este adevărat. Transmitem azi condoleanţele noastre Reginei Elizabeta, Majestata Sa, şi întregii sale familii. Ca naţiune şi Regat, salutăm activitatea extraordinară a Prinţului Philip, Duce de Edinburgh", a declarat premierul conservator.

Mesajul Familiei Regale a României, după moartea prinţului Philip

Familia Regală a României amintește că Prinţul şi Regele Mihai, născuţi în același an, au fost veri şi au păstrat o prietenie de o viaţă întreagă.

"Majestatea Sa Custodele Coroanei și ASR Principele Consort, alături de întreaga Familie Regală, au aflat cu nespusă tristețe vestea trecerii la cele veșnice a Alteței Sale Regale Principele Philip, Ducele de Edinburg. Consortul Suveranei britanice a încetat din viață în această dimineață la Castelul Windsor.

Principele Philip și Regele Mihai, născuți în același an, au fost veri și au păstrat o prietenie de o viață întreagă. Ducele de Edinburg a botezat pe Majestatea Sa Margareta Custodele Coroanei și i-a purtat de grijă în școală, la liceu și la facultate. Principele Philip, alături Regina Elisabeta, a fost mereu prezent în viața Familiei Regale române. După dispariția Regelui Mihai, pentru Majestatea Sa Margareta Ducele de Edinburg a fost o figură părintească. Toate generațiile din Familiile Regale română și britanică au fost apropiate, dar pentru generația de astăzi, Regina Elisabeta a II-a și Principele Philip rămân drept modele spirituale, surse fundamentale de inspirație", este mesajul transmis pe Facebook de Familia Regală a României.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă