Boris Johnson anunță LOCKDOWN din această noapte după ce noua tulpină de coronavirus se transmite foarte rapid în Marea Britanie

2 luni in urmă 36

Anumite regiuni din Marea Britanie vor intra în LOCKDOWN în timpul Crăciunului după ce o tulpină nou identificată de coronavirus s-a dovedit că se răspândește mult mai rapid decât tulpinile anterioare ale virusului.

Premierul Marii Britanii, Boris Johnson, a spus că noua variantă „ar putea fi cu până la 70% mai transmisibilă decât varianta veche, versiunea originală a bolii”.

„Răspândirea este determinată de noua variantă a virusului", a spus Johnson într-o conferință de presă. „Se pare că se răspândește mai ușor și poate fi cu până la 70% mai transmisibil decât tulpina anterioară", a mai spus Johnson. Directorul medical al Angliei și consilierul-șef al guvernului britniac a avertizat sâmbătă că o variantă recentă a SARS-CoV-2 „se poate răspândi mai repede” decât tulpinile anterioare ale virusului.

Noile reguli anunțate de Johnson vor intra în vigoare de sîmbătă la miezul nopții. Aproape o treime din populația Angliei va fi plasată în nivelul 4 de urgență.

Cei din Londra și sud-estul Angliei nu vor mai avea parte de relaxarea restricțiilor, astefel că nu vor mai putea să se vadă cu rude sau prieteni de Crăciun. Toți ceilalți britanici din alte zone își vor putea vizita, vedea prietenii și familia doar într-o singură zi.

Premierul britanic a anunțat că magazinele non-esențiale trebuie închise, iar activitățile de relaxare în spații închise și de îngrijire personală trebuie oprite.

Englezii sunt rugați să stea acasă, să evite ieșirile care nu sunt vitale, le-a mai transmis Johnson.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă