Boris Becker i-a oferit un sfat prețios Emmei Răducanu! Pasul-cheie pe care trebuie să îl facă pentru cariera sa

4 săptămâni in urmă 42

  • Liga 1: Universitatea Craiova - Mioveni, sâmbătă, 19:00, Digi Sport 1

  • Liga 1: CFR Cluj - Voluntari, sâmbătă, 21:30, Digi Sport 1

La turneul de la US Open, cu tot cu meciurile din calificări, jucătoarea cu origini românești reușise să înregistreze zece victorii la rând, toate sub comanda antrenorului Andrew Richardson. 

Boris Becker i-a oferit un sfat prețios Emmei Răducanu! Pasul-cheie pe care trebuie să îl facă pentru cariera sa

După ce a renunțat la serviciile conaționalului ei, Răducanu nu a mai fost la fel de constantă în evoluții - la Indian Wells a fost eliminată după primul meci, iar la turneul de la Cluj-Napoca a reușit să câștige de două ori, pentru ca apoi să piardă fără drept de apel în fața lui Kostyuk.

Boris Becker, care a avut un început de carieră similar cu al jucătoarei britanice, prin prisma faptului că a câștigat un Grand Slam la o vârstă extrem de fragedă (17 ani), i-a oferit un sfat prețios. După eliminarea de la Transylvania Open, legendarul tenismen i-a recomandat câștigătoarei de la Flushing Meadows să își numească definitiv un antrenor cât mai repede, pentru a redeveni constantă. 

"Totul e foarte ciudat când trebuie să îți alegi un antrenor. E destul de greu să câștigi un Grand Slam ca adolescent, aproape imposibil. Am avut și eu o experiență de genul ăsta, așa că înțeleg perfect bătaia de cap a lui Răducanu.

Poate că ar fi cazul să se concentreze pe alegerea unul antrenor adevărat. Ar fi important pentru ea să aibă un antrenor experimentat, care a pregătit deja alte jucătoare de clasă mondială.

Pentru mine, acesta ar fi următorul pas pe care trebuie să-l facă pentru a ajunge la evoluții constante. Acum, cea mai importantă întrebare pentru ea este 'Cine este mentorul meu, cine mă protejează pe mine?'", a comentat neamțul, potrivit tennishead.

Emma Răducanu vrea să fie propriul ei antrenor

La conferința de presă dinaintea turneului de la Cluj-Napoca, Emma Răducanu a surprins presa britanică și a anunțat că nu se grăbește să aleagă un nou antrenor, după despărțirea de Andrew Richardson, cu care a lucrat în ultimii opt ani.

Britanica s-a pregătit provizoriu cu spaniolul Esteban Carril (44 de ani), fost antrenor al jucătoarei britanice Johanna Konta, dar a subliniat că nu mai vrea să fie dependentă de un antrenor.

“Nu cred că e bine să fii dependent de un antrenor. Trebuie să fii propriul antrenor. Este ceva ce vreau să învăț. Cred că e foarte bine să ai un antrenor, dar pe teren ești pe cont propriu. Acum vreau să învăț să mă antrenez singură. Uneori nu funcționează, așa cum s-a întâmplat la Indian Wells. Dar dacă voi face asta pe termen lung, cred că mă va ajuta în anumite situații.

Am avut mai mulți antrenori de probă în ultima săptămână, inclusiv Esteban (Carril). Cred că voi face un anunț oficial înainte de sezonul 2022 și Australian Open”, a spus Emma Răducanu, citată de BBC.

Etichete: boris becker , emma raducanu
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă