Boris Becker a identificat marea problemă a Emmei Răducanu, după eliminarea de la Transylvania Open: „Ar fi cazul să se concentreze pe asta!”

1 lună in urmă 20

Boris Becker (53 de ani), fost lider mondial la tenis masculin, a vorbit despre parcursul Emmei Răducanu (18 ani, locul 23 WTA) și i-a oferit un sfat prețios jucătoarei britanice cu tată român și mamă chinezoaică.

Întâlnirea dintre Emma Răducanu și Simona Halep a fost din nou amânată, după ce britanica a fost eliminată în sferturile de finală ale turneului Transylvania Open.

Emma Răducanu a fost învinsă de către Marta Kostyuk (19 ani, locul 55 WTA), cu scorul de 2-6, 1-6, iar ucraineanca va juca în semifinale cu Simona Halep.

Boris Becker a identificat marea problemă a Emmei Răducanu, după eliminarea de la Transylvania Open

Emma Răducanu a renunțat la antrenorul Andrew Richardson și s-a pregătit provizoriu cu spaniolul Esteban Carril.

Boris Becker o sfătuiește pe jucătoare să își aleagă un antrenor permanent, cu experiență, alături de care să reușească să aibă evoluții constante.

„Totul e foarte ciudat când trebuie să îți alegi un antrenor. E destul de greu să câștigi un Grand Slam ca adolescent, aproape imposibil. Am avut și eu o experiență de genul ăsta, așa că înțeleg perfect bătaia de cap a lui Răducanu.

Poate că ar fi cazul să se concentreze pe alegerea unul antrenor adevărat. Ar fi important pentru ea să aibă un antrenor experimentat, care a pregătit deja alte jucătoare de clasă mondială.

Pentru mine, acesta ar fi următorul pas pe care trebuie să-l facă pentru a ajunge la evoluții constante. Acum, cea mai importantă întrebare pentru ea este ‘Cine este mentorul meu, cine mă protejează pe mine?”, a spus Boris Becker, potrivit site-ului tennishead.net.

„Nu cred că e bine să fii dependent de un antrenor. Trebuie să fii propriul antrenor. Este ceva ce vreau să învăț. Cred că e foarte bine să ai un antrenor, dar pe teren ești pe cont propriu. Acum vreau să învăț să mă antrenez singură. Uneori nu funcționează, așa cum s-a întâmplat la Indian Wells. Dar dacă voi face asta pe termen lung, cred că mă va ajuta în anumite situații. Am avut mai mulți antrenori de probă în ultima săptămână, inclusiv Esteban (Carril). Cred că voi face un anunț oficial înainte de sezonul 2022 și Australian Open” – Emma Răducanu

The post Boris Becker a identificat marea problemă a Emmei Răducanu, după eliminarea de la Transylvania Open: „Ar fi cazul să se concentreze pe asta!” appeared first on Prosport.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă