"Bombazo! Drama". Cum arată primele pagini ale celor mai importante ziare după noaptea în care Messi a părăsit Barcelona

2 luni in urmă 43

  • Liga 1: FC Botoșani - UTA Arad, vineri, 18:30, Digi Sport 1

  • Liga 1: CS Mioveni - CFR Cluj, vineri, 21:30, Digi Sport 1

Ziarele din Spania i-au dedicat lui Messi prima pagină, în timp ce publicațiile din Italia au scris la fel de mult și despre retragerea lui Valentino Rossi (42 de ani) din MotoGP. Ziarul L'Equipe a dedicat prima pagină delegației franceze de la JO 2020.

"Bombazo! Drama!". Cum arată primele pagini ale celor mai importante ziare după noaptea în care Messi a părăsit Barcelona

Galerie Foto

VIDEO Ultimul gol marcat de Messi pentru FC Barcelona

Barcelona, un oraș "dărâmat" după plecarea lui Messi. Fanii s-au strâns în toiul nopții lângă Camp Nou

Galerie Foto

Cifrele lui Leo Messi la FC Barcelona

  • 778 de meciuri oficiale
  • 672 de goluri
  • 305 pase de gol
  • 35 de trofee

Barcelona a anunțat despărțirea de Leo Messi

Oficialii Barcelonei au luat masa cu Messi și cu reprezentanții săi, joi, iar atunci a fost momentul când afacerea a picat.

Deși a fost atins un acord între FC Barcelona și Leo Messi pentru un nou contract, acesta nu poate fi înregistrat din cauze economice (regulamentele La Liga).

Din cauza acestei situații, Leo Messi nu poate continua la FC Barcelona. Cele două părți regretă profund că nu pot fi îndeplinite dorințele atât ale jucătorului, cât și ale clubului”, se arată în comunicatul oficial emis de Barcelona.

Barcelona îi mulțumește din tot sufletul jucătorului pentru aportul adus la dezvoltarea acestui club și îi dorește tot ce este mai bun în plan personal și profesional”, au mai scris catalanii.

Messi avea cel mai mare salariu din lume

După ce a câștigat Copa America cu Argentina, Lionel Messi era așteptat să semneze noul contract cu Barcelona, care urma să se întindă pe 5 ani, conform unor surse din Spania. Asta cu toate că jucătorul are deja 34 de ani.

De altfel, este surprinzător că atacantul nu a mai semnat, având în vedere că el fusese de acord să renunțe la mai mult de jumătate din salariul său, cifrat la 76 de milioane de euro pe an.

Acum, presa spaniolă susține că pentru catalani va fi "o joacă de copil" să reducă masa salarială impusă de La Liga. Responsabilul din club cu așa ceva este Ferran Reverter. Un eventual nou contract al lui Messi ar fi îngreunat și mai mult situația financiară a clubului, care trebuie să "taie" de oriunde poate.

Asta cu toate că Messi aduce și un mare capital de imagine, care generază o mulțime de bani. Se pare însă că nu suficient de mulți pentru a se justifica semnarea unui nou contract pe un asemenea salariu.

  • Barcelona are cea mai mare masă salarială din lume. Pe finalul anului trecut, salariile pe care le plătea Barcelona pe an totalizau 800 de milioane de euro. Din această sumă, 70 la sută reprezenta salariile fotbaliștilor.
Etichete: messi , fc barcelona , messi barcelona , mercato , contract messi , suporteri barcelona , transfer messi , presa internationala , plecare messi
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă