Bombă în cazul de dopaj de la Astra Giurgiu: Alex Ioniță și-a retras declarația din ianuarie 2021!

2 săptămâni in urmă 19

Alex Ioniță, unul dintre jucătorii Astrei Giurgiu suspendați provizoriu pentru dopaj, și-a schimbat decizia și a dat o nouă declarație scrisă în care susține că mărturia sa din ianuarie 2021 nu este cea reală.

Cum cele două flacoane de câte 100 de ml depășeau cantitatea admisă de regulament, Ioniță accepta că avea să fie suspendat.

Dar spera că mărturia sa îl va ajuta să obțină o pedeapsă mai blândă: „Cât merit să stau?! Șase-opt luni în total, cu tot cu cât am stat. Realist, cred că va fi undeva la un an, un an și două luni”.

Bombă în cazul de dopaj de la Astra Giurgiu: Alex Ioniță și-a retras declarația din ianuarie 2021!

Am fost supus unei presiuni enorme și am recunoscut ce mi-au spus ei să recunosc. Am explicat totul în declarația trimisă Comisiei de audiere a ANAD, care sper sa adopte o decizie corectă și să oprească toată această nedreptate aici.

Vreau să se știe adevărul și să nu ajungem să fim pedepsiți pe nedrept, eu sau colegii mei. Sper ca măcar cei din Comisie să fie corecți”, a declarat Ioniță pentru Gsp.

„Înțeleg să retrag întrega mea declarație de recunoaștere sau de mărturie împotriva colegilor mei, acestea fiind făcute sub presiunea psihologică a faptului că reprezentanții ANAD susțineau că există toate probele împotriva mea, susținerea ANAD de către WADA și FIFA și a faptului că în caz contrar aș risca o pedeapsă de 4 ani”, se arată în noua declarație scrisă a fotbalistului de la Astra Giurgiu.

Care este istoria cazului de la Astra Giurgiu?

În septembrie 2020, jucătorii Kehinde Fatai, Takayuki Seto şi Alexandru Ioniţă de la Astra Giurgiu au urmat un tratament interzis de Agenţia Mondială Antidoping şi au fost suspendaţi provizoriu de ANAD.

Cei trei au urmat un tratatment intravenos cu vitamine şi minerale la o clinică privată din Bucureşti, care a postat în scop publicitar imagini cu ei pe reţelele de socializare.

Agenţia Naţională Antidoping (ANAD) s-a autosesizat şi a deschis o anchetă. Acest tip de tratament devine unul interzis de WADA dacă prin perfuzie este introdusă în corpul unui sportiv o cantitate mai mare de 100 de mililitri la 12 ore şi există suspiciuni că acea cantitate a fost depăşită.

The post Bombă în cazul de dopaj de la Astra Giurgiu: Alex Ioniță și-a retras declarația din ianuarie 2021! appeared first on Prosport.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă