Bomba anului în România: Laszlo Boloni, garantul unui proiect gigant al maghiarilor! Cum vrea Viktor Orban să le detroneze pe FCSB și CFR Cluj, chiar la ele acasă

2 săptămâni in urmă 25

Presa din Grecia anunță o posibilă mutare bombă. Laszlo Boloni ar fi dorit ca garant al proiectului gigant pe care îl plănuiește premierul Ungariei, Viktor Orban, în România. Fostul mare mijlocaș al naționalei antrenează în prima ligă elenă, dar nu se simte deloc bine pe banca celor de la Panathinaikos.

Laszlo Boloni ar putea reveni în fotbalul românesc. Și nu adus de marile echipe ale Ligii 1, ci de un proiect extrem de ambițios gândit de maghiari. Potrivit mai multor publicații din Grecia, fostul mare internațional român este atras la Târgu Mureș, acolo unde Viktor Orban ar intenționa să pună bazele unui mari echipe, care să rivalizeze cu FCSB, Universitatea Craiova sau CFR Cluj.

Laszlo Boloni a mai fost dorit de Sepsi în ultima perioadă, iar Târgu Mureș l-a dorit în 2015. Ultima dată când Boloni a antrenat în fotbalul românesc a fost în urmă cu 20 de ani. Atunci a pregătit naționala României, la care a renunțat pentru a o prelua pe Sporting Lisabona.

Bomba anului în România: Laszlo Boloni, garantul unui proiect gigant al maghiarilor! Cum vrea Viktor Orban să le detroneze pe FCSB și CFR Cluj, chiar la ele acasă

Viktor Orban, premierul Ungariei și un mare susținător al sportului, intenționează să pună bazele unui club foarte puternic la Târgu Mureș, anunță GSP. Modelul lui Sepsi, echipă calificată în play-off-ul Ligii 1, sau a lui Csikszereda, care se va bate pentru promovarea în Liga 1, este unul încurajator pentru cel mai puternic om din țara vecină.

Visul meu cel mare e să îl aduc pe Boloni. Nu neapărat ca antrenor, ci ca director sportiv, de imagine, orice
Laszlo Dioszegi, patron Sepsi Sfântu Gheorghe

Locul ales de maghiari pentru a pompa bani într-un nou club care să pună la încercare supremația celor de la FCSB, CFR Cluj și celelalte forțe ale Ligii 1 nu este deloc întâmplător.

Târgu Mureș este cel mai important pol al secuimii din România, cu o populație de 70 de mii de etnici maghiari.

Mai mult, deși un oraș important al Transilvaniei, Târgu Mureș nu mai are nicio echipă în primele ligi ale fotbalului românesc, după ce ASA Târgu Mureș s-a desființat în 2005, iar clona FCM Târgu Mureș a falimentat în 2018, după ce în sezonul 2014-2015 s-a bătut până în ultima etapă cu FCSB.

„Aici apare numele lui Laszlo Boloni”, scriu cei de la trifilara.gr, care continuă să prezinte argumentele unei astfel de mutări bombă:

„Antrenorul de 68 de ani are toate caracteristicile de care are nevoie pentru a prelua acest club. De la experiență, la etnie.

De fapt, dacă antrenorul român acceptă această propunere, el va avea nu numai un cuvânt de spus în atribuțiile de antrenor, dar va avea și mai multe responsabilități.

În esență, va fi chemat să pună bazele și să înființeze o academie maghiară de calitate în această regiune a României”, mai scrie sursa citată.

Poate mă voi întoarce în altă postură decât cea de antrenor, dar aș dori să mă întorc. Am deja niște planuri fixe, două și jumătate. Am avut discuții cu doi președinți foarte interesanți și pe amândoi îi apreciez foarte mult. Amândoi sunt de o seriozitate maximă și le dau credit.
Laszlo Boloni, în decembrie 2020

406 meciuri a adunat Laszlo Boloni pentru ASA Târgu Mureș
23 de goluri în cele 102 selecții are Boloni pentru naționala României
2 trofee de Fotbalistul anului are Boloni, în 1977 și 1983, ambele ca jucător la ASA Târgu Mureș

⚽Θέλει Μπόλονι η Τάργκο Μόρες!#trifilaragr #panathinaikos #paofc #bolonihttps://t.co/805ffTcu4y

— TRIFILARA.gr (@Trifilara_gr) April 7, 2021

The post Bomba anului în România: Laszlo Boloni, garantul unui proiect gigant al maghiarilor! Cum vrea Viktor Orban să le detroneze pe FCSB și CFR Cluj, chiar la ele acasă appeared first on Prosport.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă