Bolnavă de leucemie, Lara poate fi salvată doar cu un tratament în SUA. Pentru trei ani de proceduri medicale, fetița de cinci ani are nevoie de 1.500.000 de dolari

1 lună in urmă 14


Acest
articol este o acțiune umanitară finanțată și publicată de Fundația Ringier.
Toate cazurile sprijinite de aceasta pot fi găsite pe site-ul
www.ajutacopiii.ro.


Prezentul se traduce pentru Lara Vass, în vârstă de cinci ani, din Cehul Silvaniei, județul Sălaj, printr-o luptă cumplită pentru supraviețuire cu boala care, de câteva luni, i s-a cuibărit în trup. Pentru a putea privi spre viitor - care în lipsa unui tratament ar putea fi acoperit de umbra morții - , micuța are nevoie mai mult ca oricând de ajutorul semenilor. Diagnosticată cu leucemie acută limfoblastică, o afecțiune agresivă a sângelui, Lara este deja în programul medical al specialiștilor unui spital din SUA. Însă, pentru a putea parcurge întregul tratament personalizat pentru o durată de trei ani, copila trebuie să strângă peste 1.500.000 de dolari. O sumă echivalentă cu viața sa!


„În fiecare noapte mă trezesc de mai multe ori, o verific dacă face febră, dacă se simte bine. La cel mai mic semn că ceva nu este în regulă, dacă îi crește temperatura, trebuie să ne ducem urgent cu ea la spital. Nu avem voie să-i dăm nici un medicament, așa ni s-a spus... Este o situație disperată pentru că oricând lucrurile se pot înrăutăți fără medicația obligatorie.

Chimioterapia, o ședință la șapte zile, plus tratamente de susținere a organismului și o nutriție extrem de bine controlată fac parte din programul de viață  al micuței noastre. Fără toate acestea, nu știu ce s-ar întâmpla...”, povestește Melania Vass (34 de ani), mama  Larei.


Medicii au crezut că e o viroză puternică, dar analizele au dat cruntul verdict


Vestea că îngrozitoarea boală s-a cuibărit în trupul fetiței a venit în urmă cu o jumătate de an. Atunci, Lara a început să dea semne tot mai dese de oboseală, să piardă din pofta normală de joacă a unui copil de vârsta ei și să fie din ce în ce mai palidă. Investigațiile medicale - analize de sânge și recoltarea de celule din măduva spinării - au infirmat, din nefericire, un prim diagnostic prezumtiv care făcea referire la o viroză alimentată de un virus foarte puternic.


Specialiștii americani de la Spitalul „Johns Hopkins All Children’s”, din Tampa, Florida, pe mâinile cărora micuța a ajuns în regim de urgență, au descoperit că Lara are o boală foarte gravă a sângelui: leucemie acută limfoblastică!


După diagnosticare, Lara a trecut prin momente cumplite


Răspunsurile primite în urma investigațiilor i-au făcut pe medicii americani să gândească pentru Lara un program special de tratament care a început cu o spitalizare de peste două săptămâni  în care fetiței i-au fost administrate primele doze de citostatice.


Scoasă din zona de risc extrem după o perioadă în care starea ei de sănătate se deprecia rapid, de la o zi la alta, Lara a fost externată. Dar,  pentru a continua tratamentul, fetița urmează de atunci un program de vizite la spitalul pentru copii din Tampa, Florida, la intervale de timp calculate de oncologii care o țin sub observație.


Tratament îndelungat,
costuri uriașe


Fiecare asemenea etapă de tratament este o șansă la viață pentru Lara, dar un episod foarte de costisitor pentru Melania și Tivadar, părinții micuței - aflată în programul de susținere al Fundației Ringier România. De aceea un ajutor financiar din partea semenilor ar fi unul extrem de bine-venit.


Cu atât mai mult, cu cât specialiștii americani i-au anunțat pe bieții oameni că terapia salvatoare pentru fetiță se va întinde pe durata a trei ani și va putea costa peste 1.500.000 de dolari! Orice sincopă financiară, orice imposibilitate de a plăti tratamentul ar însemna pentru Lara pierderea oricărei speranțe de a se vindeca. Ar însemna, de fapt, pierderea luptei cu această boală!


Grupuri de susținere pe facebook pentru Lara, mii de prieteni


„Micuța noastră luptă din răsputeri pentru a putea privi spre o nouă zi din viața ei. Este mica noastră eroină care înfruntă boala cu mult curaj... Dar acum are nevoie și de ajutorul oamenilor cu suflet, nu numai de cel al medicilor... Vorbim de o sumă uriașă, pe care ne este imposibil să o strângem singuri. Noi am făcut tot ce este omenește posibil pentru a ne salva fetița, dar fără acei 1.500.000 de dolari nu vom putea să urmăm întreaga terapie gândită pe durata a trei ani.

Iar orice întrerupere a tratamentului poate însemna sfârșitul... Cu speranța că vom strânge banii, am înființat mai multe grupuri de susținere (n.r. „Együtt Laraert Új jótékonysági Licitcsoport” - în maghiară -, „Împreună pentru Lara în lupta cu leucemia” și „For Lara - lupta împotriva leucemiei și a cancerului”). Acolo, mii de oameni licitează, cumpără și vând servicii și bunuri și organizează tombole pentru fetița noastră”, a mai spus mama Larei Vass.   


Cei care doresc să o ajute pe
Lara o pot face donând 2 euro prin SMS la numărul 8828 cu textul «LARA».


Donează prin sms, online, prin PayPal sau transfer sau redirecționează.


* Suma alocată cauzei este de 2 euro și banii se rețin o singură dată. Nu se percepe TVA pentru donațiile de pe abonament. În rețelele Digi Mobil, Orange și Telekom, pentru cartelele preplătite, TVA a fost reținută la achiziționarea creditului. Pentru donațiile de pe cartele preplătite în rețeaua Vodafone, utilizatorii nu plătesc TVA.


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă