Bojdeuca lui Creangă, vizitată de peste 350 de persoane înainte de a intra în reabilitare. Anunțul președintelui CJ Iași, Costel Alexe

1 săptămână in urmă 15

Bojdeuca lui Ion Creangă din Iași Bojdeuca lui Ion Creangă din Iași

Peste 350 de persoane au vizitat Bojdeuca lui Creangă din Iași în ultima zi în care aceasta a fost deschisă publicului, înainte de a intra în reabilitare. Anunțul a fost făcut de preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Costel Alexe.

MIERCURI, 05 IANUARIE 2022, 16:19

SURSĂ: Realitatea.NET AUTOR: Dana Bărăgan

"Bojdeuca lui Ion Creangă şi-a deschis ieri uşa pentru 352 de vizitatori. Ziua de 4 ianuarie a fost prima şi ultima zi din acest an în care a putut fi vizitat locul în care marele scriitor a dat viaţă poveştilor şi personajelor sale nemuritoare. Bojdeuca va intra într-un amplu proces de reabilitare şi restaurare prin care îi vom da strălucire, păstrându-i totodată farmecul de odinioară şi unicitatea. Cred că suntem cu toţii nerăbdători să vedem rezultatul final", a scris Costel Alexe, într-o postare pe Facebook.

Casa memorială Ion Creangă va intra într-un proces de restaurare începând din această lună. Practic, muzeul a mai putut fi vizitat până pe 4 ianuarie, înainte să înceapă lucrările. 

Bojdeuca lui Creangă este în prezent cel mai vizitat obiectiv turistic din zonă. Anual, peste 50.000 de oameni îi trec pragul.

Imagine

REALITATEASPORTIVA.NET


REALITATEASTAR.NET


TABU.RO


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă