Bogdan Aurescu, vizită oficială în Slovenia. „Trebuie să arătăm cetăţenilor perspectiva unei Uniuni Europene puternice”

1 lună in urmă 3

Bogdan Aurescu/foto: cont oficial TwitterBogdan Aurescu/foto: cont oficial Twitter

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, aflat, vineri, în vizită oficială la Ljubljana, a avut consultări cu omologul său sloven, Anze Logar, prilej cu care a evidenţiat nevoia de solidaritate şi unitate în interiorul Uniunii Europene. La Llubljana Aurescu a fost primit și de președintele sloven Borut Pahor și de președintele Adunării Naționale Igor Zorcic, cu care a discutat despre coordonarea și cooperarea la nivelul UE și NATO.

VINERI, 26 MARTIE 2021, 23:14

SURSĂ: Realitatea.net

AUTOR: Andrei Zbîrnea

La finalul consultărilor, ministrul Aurescu a apreciat că, pe fondul crizei sanitare COVID-19, a fost evidenţiată “importanţa unităţii şi solidarităţii statelor pentru a putea depăşi împreună acest gen de provocări”, notează publicația Calea Europeană.

Bogdan Aurescu: “Acest mesaj de unitate şi de solidaritate este important, mai ales în perspectiva Conferinţei privind viitorul Europei, despre care am discutat în detaliu în timpul convorbirilor noastre. Trebuie să arătăm cetăţenilor perspectiva unei Uniuni puternice, care acţionează pe deplin în interesul cetăţenilor, pentru a le asigura prosperitate şi siguranţă”.

Ministrul de Externe a amintit de obiectivele României legate de aderarea la spaţiul Schengen şi, respectiv, de aderare la OECD (Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică) şi a mulţumit Sloveniei pentru sprijinul constant manifestat în acest sens.

Bogdan Aurescu: “Extinderea UE este un domeniu în care România şi Slovenia împărtăşesc o viziune comună, mai ales în ceea ce priveşte Balcanii de Vest, pentru care extinderea reprezintă singura opţiune solidă pentru pace, pentru stabilitate, pentru bunăstare pe termen lung în regiune şi pe continent. Puteţi conta, domnule ministru, pe sprijinul României pentru avansarea acestui dosar pe durata mandatului Preşedinţiei slovene, inclusiv în ceea ce priveşte pregătirea Summitului privind Balcanii de Vest.”

Very honored 2 meet President @BorutPahor 🇸🇮 4 a substantial&conceptual exchange on our joint cooperation priorities @ EU level & coord. during #EU2021SI, w/focus on strategic resilience efforts, Conf. on t/future of Europe, support 4 enlargement & democratic reforms in #RMoldova pic.twitter.com/ZvsayyaOBS

— Bogdan Aurescu (@BogdanAurescu) March 26, 2021
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă