Bogdan Aurescu spune că acțiunile lui Putin nu fac decât să escaladeze situaţia

1 săptămână in urmă 11

Ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, a condamnat, miercuri, recentele anunţuri ale preşedintelui rus Vladimir Putin cu privire la mobilizare şi referendumuri şi apreciază că acestea nu fac decât să escaladeze situaţia. Ministrul de Externe consideră necesar ca statele să-şi păstreze unitatea, relatează News.ro.

Bogdan AurescuFoto: Guvern, Facebook

Ministrul Bogdan Aurescu care a participat, miercuri, la Reuniunea Ministerială a Grupului de Prieteni ai Medierii, desfăşurată în marja săptămânii la nivel înalt a Adunării Generale a ONU, a condamnat ferm acţiunile recent anunţate de conducerea Rusiei privind mobilizarea parţială, susţinerea aşa-ziselor referendumuri din zonele separatiste ocupate ilegal şi ameninţarea cu folosirea forţei prin utilizarea armelor nucleare.

”Ministrul a subliniat că aceste acţiuni nu fac decât să escaladeze situaţia şi a evidenţiat necesitatea ca întreaga comunitate internaţională să îşi menţină unitatea şi solidaritatea în respingerea acestor acţiuni şi în a pune presiune pe Rusia pentru a respecta principiile de drept internaţional şi ordinea bazată pe reguli”, a transmis, miercuri seară, Ministerul de Externe.

Preşedintele rus Vladimir Putin a anunţat miercuri mobilizarea parţială în Rusia.

Putin a avertizat că Rusia va folosi toate mijloacele pe care le are la îndemână, adăugând că aceia care încearcă să utilizeze şantajul nuclear împotriva Rusiei vor descoperi că lucrurile se pot întoarce împotriva lor.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă