Bogdan Aurescu, MAE: Cei 9 cetăţeni români aflaţi încă în Afganistan nu au fost afectaţi de atacurile sinucigașe din Kabul

1 lună in urmă 39

Ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, a condamnat atacurile teroriste de joi de la Kabul, precizând că autorităţile sunt în contact cu cei nouă cetăţeni români rămaşi în Afganistan, care nu au fost afectaţi de atacurile sinucigașe cu bombă.

 Cei 9 cetăţeni români aflaţi încă în Afganistan nu au fost afectaţi de atacurile sinucigașe din Kabul

Bogdan Aurescu, MAE: Cei 9 cetăţeni români aflaţi încă în Afganistan nu au fost afectaţi de atacurile sinucigașe din Kabul

Mediafax Foto / Andreea Alexandru via Hepta

"Condamn cu fermitate atacurile teroriste de azi din Kabul. Condoleanţe familiilor victimelor & refacere grabnică celor răniţi! Celula de criză interinstituţională e în contact cu cei 9 cetăţeni români aflaţi încă în Afganistan, care nu au fost afectaţi de atacuri", a scris Bogdan Aurescu, pe Twitter.

Condamn cu fermitate atacurile teroriste de azi din #Kabul. Condoleante familiilor victimelor & refacere grabnică celor răniți! @MAERomania /Celula de criză interinstitutionala e în contact cu cei 9 cetățeni români🇹🇩 aflați încă în #Afganistan, care nu au fost afectați de atacuri

— Bogdan Aurescu (@BogdanAurescu) August 26, 2021

Două atentate sinucigașe cu bombă au avut loc în apropierea intrărilor principale ale aeroportului internațional din Kabul, joi, omorând cel puțin 13 persoane, inclusiv copii, și rănind alte câteva zeci. Imaginile filmate după explozii arată ceea ce pare a fi fum care se ridică deasupra aeroportul Hamid Karzai, precum și răniți care sunt transportați cu tărgi improvizate la spital.

O explozie a avut loc lângă Poarta Abbey din aeroport și a doua lângă hotelul Baron, un loc în care erau procesate actele refugiaților afgani eligibili pentru evacuare. Exploziile au avut loc la câteva ore după ce agențiile de informații occidentale au avertizat despre iminenta amenințare teroristă.

Cel puțin 4 soldați americani au fost uciși în atacuri, alături de alți câțiva zeci de civili care sperau să prindă un loc în aeronavele ce efectuează misiuni de evacuare din Afganistan.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.

Top știri

Un profesor şi-a dus elevii în tabără la Costineşti şi a început să danseze lasciv în faţa lor. Dascălul spune că a fost "o glumă nevinovată"

1

Ce au un comun geografia și striptease-ul? Răspuns: un profesor care a dansat lasciv. Pe jumătate dezbracat în fața elevilor pe care i-a dus în tabără, la mare. Imaginile sunt deja pe masa Inspectoratului Şcolar. Dascălul lipsit de inhibiţii nu înţelege cum a ajuns să fie anchetat de la o glumă pe care si azi o consideră nevinovată. 

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă