Bogdan Aurescu anunță că celula de criză e în contact permanent cu cei 9 români care au rămas în Afganistan: ”Nu au fost afectați de atacuri”

2 luni in urmă 39

Ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, a condamnat atacurile teroriste de joi de la Kabul, precizând că autorităţile sunt în contact cu cei nouă cetăţeni români rămaşi în Afganistan, care nu au fost afectaţi de atacuri.

„Condamn cu fermitate atacurile teroriste de azi din Kabul. Condoleanţe familiilor victimelor & refacere grabnică celor răniţi! Celula de criză interinstituţională e în contact cu cei 9 cetăţeni români aflaţi încă în Afganistan, care nu au fost afectaţi de atacuri”, a scris Bogdan Aurescu, pe Twitter.

Pentagonul a anunţat joi că în afara aeroportului din Kabul a avut loc o explozie. Un oficial american a declarat că explozia a fost cauzată de un sinucigaş cu bombă. Potrivit Reuters, au fost ucise cel puţin 13 persoane, între care şi copii. Un oficial taliban a spus că cel puţin 11 oameni au murit, între care femei şi copii, şi că mai mulţi talibani care păzeau au fost răniţi. Aceste date nu au fost confirmate încă. Jens Stoltenberg, secretarul general al NATO a condamnat ferm atentatul. Angela Merkel a denunţat atentatul „absolut josnic”.

sursa: News.ro,sursa foto: Inquam Photos/ Sabin Cirstoveanu

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă