Bodo/Glimt, echipa-spectacol care a luat titlul pentru prima dată în istorie

3 luni in urmă 22

Liga 1: Chindia - Sepsi, luni, 18:00, Digi Sport 1

Liga 1: Gaz Metan - FCSB, luni, 21:00, Digi Sport 1

FK Bodo/Glimt, campioana Norvegiei pentru prima dată în istorie

Oaspeţii s-au impus prin golurile marcate în prima repriză de Kasper Junker (4) şi Philip Zinckernagel (12). Gazdele au redus din diferenţă în finalul reprizei secunde, prin Valdimar Tor Ingimundarson (84).

Graţie acestui succes, gruparea din oraşul Bodo, aflat la circa 1.200 km nord de capitala Oslo, s-a distanţat la 18 puncte de ocupanta locului secund, Molde, cu cinci etape înainte de finalul sezonului.

Bodo/Glimt, club fondat în urmă cu 104 ani, faţă în faţă cu un record

Fondat în urmă cu 104 ani, clubul Bodo/Glimt a încheiat pe locul secund ediţia de anul trecut a campionatului norvegian, iar anul acesta a intrat în posesia titlului, după ce a reuşit să marcheze cel puţin două goluri în fiecare partidă disputată şi are în total o medie de peste 3 goluri/meci.

Noua campioană a suferit un singur eşec pe parcursul acestui sezon, la jumătatea lunii octombrie, pe terenul lui Molde (2-4).

"Sunt emoţionat. Este un grup fantastic de jucători, o echipă fantastică şi un club fantastic", a declarat antrenorul noii campioane, Kjetil Knutsen, într-un interviu acordat postului Eurosport.

Bodo/Glimt, care a fost învinsă greu de AC Milan, cu 3-2, în cel de-al treilea tur preliminar al actualei ediţii a Europa League, are ocazia acum să doboare recordul de puncte acumulate într-o singură ediţie a campionatului Norvegiei, stabilit în 2014 de echipa Molde (71).

85 de goluri în 25 de meciuri a reuşit Bodo/Glimt până acum, în campionatul Norvegiei68 de puncte a adunat Bodo/Glimt până acum Etichete: norvegia , bodo/glimt
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă