Bode, după decesul celor care au reclamat că au fost torturați la Secția 16: Cel de-al doilea cetățean suferea de o boală incurabilă

2 săptămâni in urmă 2


Lucian Bode a anunțat luni, 29 martie, că a trimis Corpul de Control la Secția 16 de Poliție din București, după ce bărbații care au depus plângere din cauză că ar fi fost bătuți și torturați de agenți secției au murit la distanță de trei săptămâni unul de altul, scrie HotNews.


„Corpul de control al ministrului realizează o acțiune la Secția 16. Imediat ce va fi finalizată această acțiune voi prezenta public concluziile ei”, a afirmat ministrul de interne Lucian Bode.


„Am văzut și eu aceste informații. Nici nu poate fi vorba, nici prin gând să nu ne treacă să facem astfel de comparații cu oameni care depun la un moment dat o plângere și ulterior dispar”, a completat ministrul când un jurnalist a făcut o paralelă cu Rusia, unde oameni cad de la geam după ce irită autoritățile.


”Nu vreau să intru în detalii, dar, din păcate, al doilea cetățean suferea de o boală incurabilă. Familia a comunicat aceste detalii și nu dorește să facă alte comentarii. Cred că și noi trebuie să le respectăm această dorință”, a adăugat Bode.


Se poate prezenta public cauza acestui deces, pentru a nu exista alte suspiciuni, dar vă asigur că la Secția 16 voi face ordine. Aștept verificările corpului de control.

Lucian Bode:

Ionuț Mihai, unul dintre bărbații care i-au acuzat pe agenții de la Secția 16 de Poliție din Capitală că l-au ridicat și l-au dus la marginea orașului, unde l-au bătut și umilit, a fost găsit mort vineri, 27 martie, în locuința unui prieten, în cartierul bucureștean Rahova. Informația a fost confirmată pentru Libertatea de avocatul Adrian Cuculis.


Site-ul Știrile Pro TV a scris că, în urmă cu trei săptămâni, celălalt tânăr care i-a acuzat pe polițiști a decedat, din cauze aparent naturale.


Surse din Parchet, citate de Pro TV, susțin că moartea celor două victime nu afectează ancheta, având în vedere suspecții ar fi recunoscut acuzațiile la audieri.


În 5 martie, Tribunalul Bucureşti a dispus arestarea preventivă a trei polițiști de la Secţia 16 Poliţie din Capitală acuzaţi că au bătut în septembrie anul trecut doi tineri în zona Eroii Revoluţiei.


Alţi trei agenţi au fost plasaţi sub control judiciar pe o perioadă de 60 de zile, iar faţă de unul nu a fost luată nicio măsură preventivă.


În acest caz, procurorii Parchetului Capitalei au pus sub acuzare 9 poliţişti, pentru infracţiunile de lipsire de libertate în mod ilegal şi tortură.


În septembrie 2020, doi tineri au reclamat că au fost bătuţi de poliţişti în zona Eroii Revoluţiei din Capitală, după ce le-au atras atenţia agenţilor că nu poartă mască de protecţie şi dau amenzi fără temei.


Unul dintre tineri a spus că poliţiştii i-au pus cătuşe la mâini şi l-au lovit cu bastoanele, cu pumnii şi picioarele, după care l-au băgat într-o dubă a poliţiei şi l-au dus pe un câmp în apropiere de Jilava, unde ar fi fost torturat.


Foto: Hepta


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă