Blocarea Canalului Suez și pandemia de Coronavirus împing prețul unui container la 3.500 de dolari și pun China într-o poziție dominantă

1 săptămână in urmă 2

Cererea globală de containere ar putea atinge un nivel istoric anul acesta, determinată și de recentul blocaj al Canalului Suez, influențând în continuare costurile de transport maritim, potrivit celui mai mare producător de containere din lume.

În timpul pandemiei de Coronavirus, prețul unui container standard de depozitare uscată de 6,6 metri s-a dublat față de un an mai devreme la peste 3.500 de dolari și nu se așteaptă să scadă mult pentru restul anului, deoarece cererea pentru containere și costul materiilor prime necesare pentru a le construi rămân ridicate, a declarat Mai Boliang, director executiv al China International Marine Containers (CIMC), care produce aproximativ jumătate din containerele pe plan mondial.

Avem comenzi complete pentru prima jumătate a anului 2021 și ne așteptăm ca cererea de containere să stabilească noi recorduri anul acesta. Recentul blocaj al Canalului Suez ar putea agrava lipsa de containere pentru o perioadă mai lungă de timp”, a spus Mai.

Citește integral pe economedia.ro

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă