Blat în Spania - România la Euro '96? Ilie Dumitrescu, răspuns tare pentru Răducioiu + Momentul care îl bântuie: „O să mă urmărească toată viața”

2 luni in urmă 7

Editorial Costin Ștucan în urma declarațiilor făcute de Răducioiu despre meciul cu Spania: 

Prințul Mîșkin și „blatul” generației lui Hagi și Popescu

Florin Răducioiu a provocat valuri cu o declarație prin care a lăsat de înțeles că jucătorii echipei naționale i-au lăsat pe spanioli să câștige în ultimul meci jucat de „tricolori” la EURO 1996. „Nu vreau să fac declarații care pot avea repercusiuni asupra mea. Nu comentez. Şi ăsta e un răspuns”, a spus Răducioiu la TV Telekom Sport.

Ilie Dumitrescu: „Răducioiu să spună lucrurilor pe nume!”

Ilie Dumitrescu, fost coleg cu Răducioiu la „națională”, neagă cu tărie varianta unui „blat”: „Cum să vii cu așa ceva? Cum să declari așa ceva? Pentru mine, a fost cel mai bun atacant, Răducioiu. Are dreptul să spună ce vrea, dar să spună lucrurilor pe nume. Nu văd rostul declarațiilor sale. 

Când nu mai ai șanse la calificare, la un meci ca ăsta nu mai ești concentrat, chiar dacă vrei. Toți erau cu gândurile la vacanță. Nu vreau să justific în locul lor, nici nu am fost acolo. Nu pot să cred așa ceva eu, la cum cunosc eu generația asta și toți colegii mei. Nu există așa ceva. Pot să admit că la un meci nu mai ești la fel de concentrat. Asta da”, a spus Dumitrescu la „Fotbal Club”, pe DigiSport.

România a încheiat grupa de la EURO 1996 pe ultima poziție, cu 3 înfrângeri, 0-1 cu Franța și Bulgaria și 1-2 cu Spania.

Meciul cu Suedia din 1994, coșmarul lui Ilie Dumitrescu

Totodată, Dumitrescu a amintit de meciul dramatic cu Suedia de la Cupa Mondială din 1994, la finalul căruia România a părăsit competiția, în faza sferturilor. „Eu sunt frământat că mai erau două minute până să se termine meciul cu Suedia și am primit gol. Sunt frământat de chestia asta. O să mă urmărească toata viața faza aceea cu Prunea, da? Că am primit gol cu Suedia. O să mă urmărească toată viața”.

După 2-2 în 120 de minute, România a pierdut la loviturile de departajare în fața Suediei, scor 4-5. „Tricolorii” au ratat șansa de a se califica în semifinalele turneului final din SUA, ceea ce ar fi reprezentat cea mai mare performanță din istoria echipei noastre naționale.

A fost 1-1 în timpul regulamentar, Florin Răducioiu a înscris pentru 2-1 în minutul 101, dar în minutul 115 Kennet Anderson a egalat și a dus meciul la loviturile de departajare. Masivul atacant blond s-a înălţat ca un zmeu şi l-a învins fără emoţii pe Florin Prunea, portarul din acel meci al „tricolorilor”, care ieșise neinspirat din poartă. 

VIDEO. Florin Prunea, dezvăluire după 27 de ani de la coșmarul cu Suedia: „Nea Puiu, eu nu ies. Uite ce-i aici! Mă omoară ăștia!”

Citește mai multe știri despre echipa națională:

ANALIZĂ GSP. Cât se mai pricepe Stoichiță la fotbal? » Directorul tehnic al FRF anunță că Olanda U21 e mai slabă decât noi. Realitatea îl contrazice crunt!Basarab Panduru, mesaj clar pentru Mirel Rădoi: „Nu-l mai poți chema la națională!”

Mărturie șoc despre crimele de la Oneşti! Ce plan ar fi avut soţia ucigașului

Libertatea

Playtech: BREAKING: Cum arată ACUM medicul Cătălin Denciu, eroul de la Piatra Neamţ, după ce a fost rănit în incendiu. Imagine din Belgia cu el
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă