Bitcoin a ajuns la un nou record. Valorează nu mai puţin de 40.000 de dolari pe unitate

1 lună in urmă 1

Bitcoin a ajuns la un nou record. Explozia valutară vine pe fondul optimismul piețelor legate de certificarea victoriei lui Joe Biden în Statele Unite, după săptămâni în care criptomoneda a devenit tot mai puternică.

Bitcoin a ajuns la un nou record. Suma record la acare a putut să ajungă după haosul din America

În primele zile din an, Bitcoin ajunsese la prețul record de 30.000 de dolari pe o unitate. După numai o săptămână, criptomoneda s-a scumpit cu 10.000 de dolari, atingând un nou prag-record în istoria sa, informează Bloomberg.com.

Pe 28 decembrie 2020, Bitcoin valora în jur de 28.000 de dolari, și se preconiza de atunci o nouă creştere record. Cea mai cunoscută criptomonedă depăşise primul prag, cel de 20.000 de dolari, în data de 16 decembrie.

Ascensiunea bitcoin a fost stimulată și de mutările recente ale unor companii financiare importante precum PayPal care a lansat anul trecut o funcție care permite utilizatorilor să investească în criptomonede.

PayPal a anunțat de asemenea că intenționează să implementeze anul acesta plățile cu criptomonede în rețeaua sa masivă de comercianți.

Bitcoin a avansat cu peste 300% în 2020 și, mai mult decât atât, în ultimele două săptămâni a adăugat peste 50%, trecând de la 20.000 de dolari la 30.000.

Moneda blockchain existat de aproximativ un deceniu, dar anul trecut a intrat în atenția marilor investitori americani, atrași de calitățile percepute de acoperire a inflației și de potențialul de câștiguri rapide, precum și de așteptările că va deveni o metodă principală de plată.

Bitcoin este cea mai importantă monedă digitală, cu o cotă de piaţă de aproape 70%. Nimeni nu a revendicat uriasa inovatie, insa se pare ca acest lucru nu este de atat de mare interes dat fiind faptul ca foarte multi oameni se bucura de ea.

Citeşte şi: China lucrează la moneda virtuală şi testează într-un mod inedit renunţarea completă la bani în forma lor clasică

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă