Biserica Ortodoxă Română, din nou în doliu. Unul dintre cei mai îndrăgiți prelați, răpus de complicații post-COVID

1 lună in urmă 32

COVID a făcut o nouă victimă COVID a făcut o nouă victimă

Biserica Ortodoxă este din nou în doliu. Părintele arhimandrit Emanuil Rus, ucenic al lui Nicolae Steinhardt, a murit joi, la Spitalul Județean Satu Mare. Starețul, în vârstă de 68 de ani, era internat de mai multe zile în secția ATI, fiind intubat, după ce în urmă cu mai multe săptămâni a făcut o formă severă de COVID-19.

JOI, 28 OCTOMBRIE 2021, 17:00

SURSĂ: realitatea.net AUTOR: REALITATEA.NET

Emanuil Rus fusese externat, în urma testelor negative, dar plămânii i-au fost atât de sever afectați de boală, încât a fost din nou internat. 

Părintele arhimandrit, ucenic al lui Nicolae Steinhardt, l-a ajutat pe marele scriitor ascunzându-i un exemplar dactilografiat din "Jurnalul fericirii" la Mănăstirea Rohia, unde abia fusese hirotonit ca preot, în a doua jumătate a anilor '70.

"A participat la numeroase simpozioane și sesiuni de comunicări științifice, a publicat zeci de articole în presă și într-o serie de volume colective, a publicat ca autor unic sau coautor, afirmându-se ca un vrednic slujitor al Bisericii și ca un important om de cultură.”, mai precizează Episcopia Ortodoxă Română a Maramureșului și Sătmarului

Trupul neînsuflețit al părintelui stareț Emanuil Rus va fi așezat în biserica Mănăstirii „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Bixad, începând cu ziua de sâmbătă, 30 octombrie.

Imagine

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă