Biserica Ortodoxă Română din Ierusalim a fost atactă de un presupus extremist

2 luni in urmă 1

Un bărbat a fost surprins de camerele de supraveghere din cartierul Musrara, Ierusalimul de Est, în timp ce încerca să spargă uşa Bisericii Ortodoxe cu un bolovan, relatează Antena3. Bărbatul ar fi vrut să dea jos emblema Patriarhiei Române, reușind să îndoaie şi crucea. Patriarhul Teofil al Ierusalimului a condamnat atacul, numindu-l „act terorist”.

Părintele Patriarh Teofil al III-lea, Patriarhul Ierusalimului, a condamnat, printr-un comunicat, atacul comis de un „extremist israelian”, relatează Antena3.

Oficialii Patriarhiei Ortodoxe a Ierusalimului afirmă că atacurile extremiștilor israelieni împotriva lăcaşurilor de cult, bisericilor și moscheilor din Ierusalim sunt în creștere alarmantă, iar eșecul autorităților oficiale de a face față acestora și toleranța lor față de astfel de acte teroriste va conduce cu siguranță la alimentarea și mai intensă a conflictului din Sfânta Cetate și dezideratul de realizare a păcii și stabilității se va îndepărta și mai mult.

„Preafericirea Sa, Patriarhul Ierusalimului, a cerut comunității internaționale să intervină prin deschiderea unui dialog cu guvernul israelian care urmărește să pună capăt acestor atacuri teroriste și să pună capăt încercărilor continue ale grupurilor israeliene extremiste de a schimba caracterul mozaic al orașului a Ierusalimului prin forță prin intimidarea credincioșilor creștini și musulmani, atacarea clericilor, scrierea graffitiilor de ură pe pereții și ușile bisericilor și moscheilor și, de asemenea, încercările lor hidoase de a controla proprietățile Bisericii, așa cum este evident prin încercările grupurilor radicale israeliene de a prelua proprietățile Bisericii Ortodoxe de la Poarta Jaffa din Ierusalim, în special Hotelul Imperial, Hotelul Petra și alte bunuri imobiliare, folosind metode răsucite și prin tranzacții corupte pline de mită, extorcare și presiune ilegitimă” se arată în comunicatul Patriarhia Ortodoxă a Ierusalimului

Citește tot textul pe Antena3.

Sursa foto: Antena3

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă