Biserica de lemn din Parcul Titan din București, vandalizată. Polițiștii au deschis o anchetă penală. Reacția BOR

1 lună in urmă 6


Mai multe inscripții precum "Be gay", "Do crime", "ANTIFA" au fost desenate cu vopsea roz pe pereții și pe icoanele exterioare ale bisericii de lemn din Parcul Titan din Capitală. Autoritățile au anunțat că fac cercetări în acest caz, potrivit Hotnews. În urma incidentului, Biserica Ortodoxă Română a transmis un mesaj prin care susține că "toleranța clamată isteric de nucleele ideologice ale LGBT, lovește din nou".


Preotul paroh al bisericii a sunat, vineri, dimineața, la 112 pentru a semnala infracțiunea, după ce a găsit pereții lăcașului de cult inscripționați cu diverse mesaje.


La fața locului s-au deplasat polițiști din cadrul subunității, care au declanșat cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de distrugere. Cercetările vor fi continuate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3”, a transmis Poliția Capitalei.Reacția Bisericii Ortodoxe Române: "Un exemplu strident dintr-un lung șir de acte violente"


Toleranța clamată isteric de nucleele ideologice ale LGBT, mai recent BLM sau ANTIFA, lovește din nou. Și face ceea ce știe ea mai bine: vandalizează, murdărește, expectorează mesaje grotești și, în accese de supremă inteligență, își scrie numele pe toate gardurile. Inclusiv pe zidurile bisericilor. Recent, pe pereții frumoasei biserici ortodoxe din lemn situată în Parcul bucureștean IOR.

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu:

Vasile Bănescu spune că incidentul este "doar un exemplu strident dintr-un lung șir de acte violente dictate și întreținute de o hidoasă ideologie (neomarxistă) eminamente anticreștină, aplaudată pe alocuri inclusiv mediatic, care infestează progresiv și progresist mediul universitar și social occidental, dar care, în virtutea mimetismului deja consacrat la noi, își găsește, iată, adepți și în România".


Din fericire nu în România profundă, a majorității oamenilor normali și de bun-simț, ci în aceea, insulară, a unor personaje ce nu sunt obișnuite să țină în mână o carte, ci doar un spray cu vopsea de graffiti. Salvarea lor, ca și a noastră a tuturor, o reprezintă constant educația în spiritul valorilor firescului, ale culturii autentice și, desigur, fertila credință în Dumnezeu", a mai transmis purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române.


Foto: Hotnews/ Captură video


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă