Bill Gates se aliază cu Elon Musk pentru a oferi servicii de cloud accesibile oriunde în lume. Sateliții lui Musk, rol-cheie în proiect

4 luni in urmă 22


Doi dintre cei mai importanți oameni oameni din domeniul tehnologiei, Bill Gates și Elon Musk, vor colabora într-un proiect menit să asigure servicii de cloud accesibile oriunde în lume, scrie startupcafe.ro.


Microsoft, compania fondată de Bill Gates, investește într-o aplicație de cloud intitulată Azure Space. Aceasta este parte a unui proiect care se va derula în parteneriat cu start-up-ul lui Elon Musk, SpaceX și SES – două companii cheie din industria spațială, respectiv sectorul de telecomunicații.


Sateliții Starlink ai lui Musk, rol-cheie în proiect


Azure Space a fost lansată la nivel global pe 20 octombrie 2020. Ea va fi platforma prin intermediul căreia serviciile de cloud computing vor deveni accesibile de oriunde din lume, iar clienții vor putea configura acest serviciu în funcție de propriile nevoi.


“Domeniul cercetării spațiale cunoaște o expansiune rapidă, interesul manifestat pentru acesta fiind din ce în ce mai mare și, totodată, inovațiile elimină barierele pentru organizațiile din mediul public și privat care vor să se implice în această arie”, susține Tom Keane, Corporate Vice President, Azure Global.


Parteneriatul dintre Azure și SpaceX Starlink vrea să asigure, prin sateliții din rețeaua Starlink, o infrastructură pentru Azure Modular Datacenter (MDC). Pe de altă parte, parteneriatul dintre Azure Orbital și SES va îmbunătăți conectivitatea între regiunile unde serviciile de cloud sunt disponibile și echipamentele respective.


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă